Săptămână scurtă de lucru în România. Anunţ pentru toţi românii!

| 22 ian, 12:44

24 ianuarie zi liberă. Românii vor beneficia, pe 24 ianuarie 2018, de o nouă zi liberă. În această zi, potrivit legislației muncii din România, se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române. Totuşi, românii care sunt nevoite să lucreze în zilele de sărbătoare legală trebuie să primească compensații pentru munca în zile de sărbătoare.

24 ianuarie zi liberă. Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe data de 24 ianuarie, este inclusă din 2016 pe lista zilelor libere legale din Codul Muncii. În această zi, salariații primesc liber de la angajator.

Aniversare Zilei Unirii Principatelor Române cade într-o zi de miercuri, fiind a treia zi liberă din an. Anul acesta romînii vor avea 14 zile de sărbători legale.

24 ianuarie zi liberă. Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe data de 24 ianuarie, este inclusă din 2016 pe lista zilelor libere legale din Codul muncii. În această zi, salariații primesc liber de la angajator. Anul trecut a fost primul în care această zi de sărbătoare a fost și zi nelucrătoare.

24 ianuarie zi liberă. În 2018 avem 14 libere legale

În acest an, Ziua Unirii Principatelor Române cade la mijlocul săptămânii, și anume într-o zi de miercuri, și este a treia zi liberă din an. Potrivit Codului muncii, în momentul de față sunt 14 zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

24 ianuarie zi liberă. De la regulile privind interdicția de a munci în zilele de sărbătoare sunt exceptați salariații din unitățile sanitare și cele de alimentație publică. Lor le este impusă munca în zilele de sărbătoare deoarece, în această perioadă, trebuie asigurată asistența sanitară și aprovizionarea cetățenilor cu produse alimentare de strictă necesitate.

De asemenea, în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității nu se acordă timp liber în zilele de sărbătoare legală.

24 ianuarie zi liberă. Conform Codului muncii, salariaților amintiți anterior "li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile", iar în cazul în care, din motive justificate, acest lucru nu este posibil, "salariații beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzator muncii prestate în programul normal de lucru".

Atenție! Angajatorii care nu dau liber salariaților în zilele de sărbătoare legală sau cei care nu acordă compensații angajaților care lucrează în acele zile riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ