Sârbu: Eventuala ieşire a lui Antonescu de la guvernare e un scenariu prin care a trecut şi PSD

| 20 noi, 2013

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a afirmat că, în ceea ce priveşte situaţia din ultima perioadă din USL, respectiv atitudinea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, se întrevede un posibil scenariu prin care a trecut şi fosta conducere a PSD în 2009, când a ieşit de la guvernare înainte de alegerile prezidenţiale la care a candidat Mircea Geoană.

În opinia sa, aceasta nu ar fi cea mai bună idee, argumentând că şi PSD a pierdut.

Întrebat dacă PSD ar putea avea candidat propriu la prezidenţialele de anul viitor, Ilie Sârbu a admis o astfel de posibilitate numai în situaţia în care Crin Antonescu 'ar merge singur'.

'Da, dacă domnul Crin Antonescu se hotărăşte să meargă singur. Eu am mai văzut scenariul ăsta şi i-am şi spus (...) se repetă scenariul aproape identic cu cel din 2009, când noi am plecat de la guvernare cu aproape o lună înainte de alegeri, tocmai pentru a ne distanţa (...) şi a câştiga alegerile. Nu le-am câştigat. Nu ştiu dacă e cea mai bună idee. Însă trebuie să-şi nuanţeze foarte mult poziţia (Crin Antonescu - n.r.)', a declarat Sârbu, citat de Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa ca preşedintele PNL să nu cadă în 'capcana' declaraţiilor şefului statului referitoare la o susţinere a candidaturii sale.

Ilie Sârbu mai spune că, dacă USL s-ar rupe, cel care ar pierde este PNL. 'Dacă am lua şi am trata subiectul la rece, cred că cel care pierde este PNL. Deci, ar trebui să lăsăm lucrurile să curgă', a completat el.

Senatorul PSD exclude deocamdată o rupere a USL.

El exclude totodată şi posibilitatea ca social-democraţii din teritoriu să ceară un congres pentru a valida un candidat al partidului la prezidenţiale. 'Exclus. PSD e un partid foarte disciplinat şi un partid care pe parcursul timpului a arătat respect, chiar dacă de multe ori a pierdut. Mergem până la capăt', a punctat liderul social-democrat. 

Întrebat dacă joi PNL va decide că nu va fi de acord cu constituirea 'comisiei Călăraşi', liderul senatorial a răspuns: 'Vom vedea mâine. Avem majoritate'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ