Scandal interetnic la un meci de hochei. Sportivii de la Steaua au fluturat steagul României în Gheorghieni

| 26 feb, 2014

Hocheiul romanesc este lovit de un nou scandal monstru. Si de aceasta data, conflictele interetnice reprezinta o problema pe gheata. Spiritele s-au incins serios la Gheorghieni dupa meciul dintre Progym si Steua, jucatorii fiind la un pas de bataie.

Steaua a castigat cu 4-3 meciul din deplasare de la Progym, iar jucatorul Alexandru Munteanu a sarbatorit pe gheata avand la el drapelul Romaniei. Gestul sau a fost taxat insa de Pal Ferenc de la Progym, care, dupa ce a dat pe jos drapelul Romaniei, si-a imbrancit adversarul.

Ulterior, Ferenc a publicat pe o retea de socializare imaginile cu gestul sau si a declarat: "Ria-ria-Ungaria! Tinutul Secuiesc nu-i Romania!"

Totodata, si spectatorii din Gheorgheni au fost deranjati de prezenta drapelului Romaniei. Ei au inceput sa scandeze "Ria-ria-Ungaria", iar apoi au cantat alaturi de jucatorii celor de la Progym imnul Tinutului Secuiesc.

Arbitrii partidei au intervenit insa pentru a aplana conflictul.

Hocheistii de etnie maghiara care evolueaza in nationala Romaniei au fost tot timpul in mijlocul unor conflicte de acest gen. Desi joaca pentru Romania, ei sustin ca reprezinta Tinutul Secuiesc, iar in meciurile contra Ungariei canta imnul maghiarilor. De asemenea, hocheistii romani ce evolueaza in acea zona au trait pe pielea lor mai multe umilinte doar pentru ca nu sunt de etnie maghiara.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ