Scandal pe buget în UE. "Italia trebuie să fie tratată ca orice altă ţară"

| 11 dec, 16:41

Liderul Eurogrupului, ministrul de finanţe portughez Mario Centeno, şi-a exprimat speranţa că guvernul italian va putea să-i prezinte Uniunii Europene un proiect de buget revizuit şi a atras atenţia că Italia trebuie să fie tratată ca orice altă ţară.

''Regulile Pactului de Creştere şi Stabilitate se aplică tuturor. Sper că guvernul italian va fi capabil să îşi revizuiască proiectul de buget'', a spus Mario Centeno într-o declaraţie pentru cotidianul german Suddeutsche Zeitung.

O sursă din executivul italian a afirmat vineri că actuala coaliţie guvernamentală de la Roma intenţionează să trimită miercuri (12 decembrie) Comisiei Europene o variantă revizuită a proiectului bugetului său.

Disputa dintre Comisie şi Italia datează de mai multe luni. Guvernul populist italian susţine un buget care include cheltuieli masive şi despre care susţine că va avea un deficit de 2,4% din PIB în 2019, potrivit Realitatea Financiară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ