SCANDAL URIAŞ! Carne de porc în stadiu avansat de putrefacţie, vândută la Mega Image. Cum comentează compania

| 19 mar, 2014

ŞTIREA TA. Gulaş de porc aflat într-o stare avansată de putrefacţie, de asta a avut parte un cititor Obiectiv.info într-unul dintre magazinele Mega Image din Bucureşti. Compania susţine că a demarat procedurile de verficare a furnizorului care a asigurat carnea.

 

Scandalul cărnii stricate de pui a făcut ca autorităţile să ia măsuri şi să înteţească controalele în magazine dar, se pare că acestea nu au ajuns şi la supermarketurile Mega Image.

Un cititor Obiectiv.info a trimis la adresa redacţiei mai multe fotografii cu carnea de porc stricată pe care a cumpărat-o ieri, 18.03.2014, în care se vede că gulaşul de porc are o altă culoare faţă de cea cu care suntem obişnuiti. Carnea este verde. Ionuţ Ivanov a încercat să ia legătura cu conducerea magazinului pentru a trage un semnal de alarmă, însă, aceştiau au ridicat in umeri fără să le pese că în galantarele lor se află carne stricată pe care clienţii lor ar urma să o consume.

Mai grav este că pe eticheta casoletei, carnea încă este în termen de valabilitate.

""Mă hotărăsc să-mi surprind soţia cu o masă copioasă. Intru la un Mega Image care este lângă mine ca să-mi iau nişte carne. Ajung acasă şi când desfac casoleta cu gulaş de porc, surpriză. Ori eu nu vad bine ori am dat peste un porc extraterestru. Carnea de sub eticheta mare care acoperea capacul caresolei era ... verde. Da, verde, şi când m-am apropiat să miros mi-au ajuns sprâncenele la ceafă şi nasul la urechi în ce hal putea să duhnească acea carne, care conform etichetei era în termen de valabilitate. Am fost cu ea înapoi să cer socoteala iar acolo am crezut că vorbesc o altă limba decât cea română căci managera magazinului îmi dădea nişte explicaţii de nu-mi veea să cred. Ridica din umeri spunându-mi că îmi va returna banii, de parcă eu venisem să iau altă carne tot de acolo sau că vreau banii înapoi", a declarat cititorul Obiectiv.info.

Contactaţi de redactorii Obiectiv.info, oficialii Mega Image au declarat că au demarat procedurile interne de verificare a cazului. "În acest moment, procedurile sunt încă în desfăşurare şi au în vedere verificarea furnizorului care a asigurat carnea de porc. Menţionăm că verificările privind condiţiile de siguranţă alimentară a produsului în cadrul magazinului nu au semnalat nicio abatere de la normele legislative şi standardele europene în vigoare pe care toate magazinele noastre la respectă cu stricteţe", se arată în răspunsul Mega Image.

Reprezentanţii Mega Image susţin că rezultatele anchetei privind calitatea produseului şi calitatea condiţiilor de depozitare vor fi validate şi de către autorităţie competente în domeniul siguranţei alimentare şi protecţiei consumatorului.

"În continuare, vom fi responsabili să rezolvăm cât mai repede şi sigur această situaţie fără precedent în magazinele noastre. Vrem să menţionăm de asemenea că toţi furnizotii noştri de carne pentru marca proprie sunt evaluaţi înainte de începerea colaborării, cât şi periodic, după începerea colaborării, astfel încât să ne asigurăm că aceste produse sunt fabricate în condiţii sigure şi sunt de o calitate superioară. În finalul analizei, vom re-evalua colaborarea cu furnizorul care ne asigură carbea de porc şi vom avea în vedere auditarea tuturor furnizotilor de carne pentru a creşte şi mai mult gradul de siguranţă alimentară a produselor din magazinele noastre", se spune în finalul declaraţiei oficialilor Mega Image.

Cei de la Protecţia Consumatorului nu au fost mai cooperanţi, a spus cititorul nostru. Deşi pe site-ul ANPC este un număr de telefon la care pot suna toţi consumatorii, nimeni nu s-a sinchisit să răspundă pentru a asculta plângerea legată de carnea stricată de la Mega Image. "Am avut o sclipire de moment şi cetăţean cinstit ce sunt am zis că fac plângere la protecţia consumatorului. Intru pe internet, pe site-ul lor, şi sun la 021-9551, acolo un robot vorbea ca o moară stricată de nu înţelegeam nimic. Intru la datele de contract  al celor din Bucuresti din str. Transilvaniei nr. 2 şi văd că aveau două numere de telefon. Sun la primul......pauză, cred că batea vântul pe acolo, sun şi la al doilea şi culmea, acest numar de telefon nu mai este valabil", a mai spus cititorul nostru.

Marius Alexandru Dunca, preşedintele interimar ANPC, a confirmat faptul că după ora 16.30 nimeni nu mai răspunde la telefoanele instituţiei. După această oră, toate sesizările pot fi făcute doar online pe site-ul ANPC.

"După 16.30 totul se face doar prin site. O să ne autosesizăm. O să mă ocup de această problemă. Am văzut şi eu carnea", a declarat Marius Dunca, citat de RomâniaTV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 2014
Andrei Popa
Ce vina are magazinul?
As fi reclamat producatorul care a distribuit o astfel de mizerie ca nu magazinul e de vina. La fel de bine ar fi putut fi Carrefour sau Cora sau orice lant de magazine care comercializeaza de la acelasi distributior. Mai cercetati inainte sa acuzati degeaba.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ