Scutaru: Până în prezent nu există un acord al PNL pe comisia terenului familiei Băsescu

| 20 noi, 2013

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, că până în prezent nu există un acord al PNL pentru o comisie privind "cazul Călăraşi", el menţionând însă că liberalii sunt deschişi să discute acest subiect în USL.

"În ceea ce priveşte comisia de anchetă, ieri (luni - n.r.) noi nu am avut nicio discuţie pe acest subiect. Şi, până în prezent, subliniez acest lucru, nu există un acord al PNL pentru această comisie. Suntem dispuşi, suntem deschişi să discutăm acest subiect, dar acest subiect poate fi discutat numai în USL. Nu este o decizie care se ia la nivelul grupurilor parlamentare, este vorba de o decizie politică. Deci, nu există în acest moment un acord, dar suntem deschişi să discutăm acest subiect, e firesc, ca între parteneri în USL", a spus Scutaru, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

El a fost întrebat dacă a vorbit cu preşedintele PNL pe acest subiect.

"Fiind lider de grup, cam în fiecare zi vorbesc cu preşedintele partidului. Atunci când am afirmat că în acest moment nu există un acord al PNL, m-am referit şi la faptul că vorbesc cu un mandat politic. Deci am mandatul necesar pentru a face această declaraţie", a precizat Scutaru.

"La momentul respectiv s-a considerat de comun acord că este suficient ca acea Comisie de buget-finanţe de la Senat să ancheteze chestiunea cu CEC, cu creditele. Dacă ai noştri colegi de la PSD, între timp, au alte informaţii, înţeleg de la dl Zgonea că cei doi lideri de grup ai PSD lucrează la argumentaţie şi la motivarea unei comisii de anchetă, bănuiesc că este o activitate laborioasă, cred că nu nu s-a încheiat încă, atunci când dumnealor vor termina această argumentaţie ne vor pune la dispoziţie şi vom vedea ce s-a întâmplat, ce amănunte noi au apărut care să determine înfiinţarea unei comisii de anchetă. Noi suntem deschişi. PNL a discutat întotdeauna toate subiectele cu colegii de la PSD. Vom discuta şi acest subiect la prima întâlnire USL", a afirmat liberalul.

George Scutaru a reiterat că nu există un acord din partea PNL până în acest moment privind înfiinţarea comisiei parlamentare, întrebat cu privire la declaraţia premierului Victor Ponta care a susţinut că a discutat telefonic cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi că acesta este de acord cu acest for.

"În privinţa acordului, v-am spus foarte clar acest lucru şi am proprietatea termenilor şi vă asigur că ceea ce vorbesc vorbesc cu mandat politic: nu există un acord din partea PNL în acest moment, dar suntem deschişi să discutăm. (...) Este o chestie care încă nu a întrunit consensul, dar nu este calitatea mea să comentez convorbirile dacă au existat ale premierului Ponta cu preşedintele Antonescu. (...) Ţinând cont că am calitatea de lider de grup, cam în fiecare zi vorbesc cu preşedintele partidului. V-am spus atunci când am afirmat că în acest moment nu există un acord al PNL v-am spus că vorbesc cu mandat politic, deci lucrurile sunt foarte clare. Am mandatul necesar pentru a face această declaraţie", a subliniat liberalul, citat de Agerpres.

El a fost întrebat dacă este de părere că declaraţia premierului Victor Ponta a fost inoportună anunţând că şi PNL este de acord cu această comisie, având în vedere că nu a fost luată o decizie în acest sens la nivelul conducerii liberalilor.

'Probabil că domnia sa a vrut să se refere exclusiv la liderii de grup ai PSD, după asta aţi văzut că dl preşedinte Zgonea a făcut corecţia necesară şi a afirmat că liderii celor două grupuri parlamentare lucrează la această motivaţie. Probabil că aici a fost o eroare, ca dovadă că noi nu am ştiut', a răspuns Scutaru.

Întrebat dacă această întârziere a înfiinţării comisiei poate fi pusă pe seama unei eventuale apropieri a PNL şi a lui Crin Antonescu de Traian Băsescu, deputatul liberal a negat.

"Haideţi să nu speculăm. Nu. Poziţia noastră a fost foarte clară. Aici de multe lucruri am putea fi bănuiţi, mai puţin de coabitare cu Traian Băsescu. Aici adresaţi întrebarea altora, că nu noi am semnat pactul de coabitare şi am stat în dialog cu preşedintele Băsescu. Coabitarea este un atribut al altcuiva", a afirmat Scutaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ