Se deschide Autostrada Orăştie - Sibiu. Locuitorii din Sebeş se pregătesc de sărbătoare

| 16 dec, 2013

Circulaţia pe Autostrada Orăştie – Sibiu, tronsoanele 1, 2 şi 4, este prevăzută să fie deschisă joi, 19 decembrie, potrivit CNADNR. Lotul trei al acestei autostrăzi, în judeţul Sibiu, ar urma să fie finalizat la sfârşitul anului viitor.

Odată cu iaugurarea segmentului de autostradă, se va rezolva şi problema traficului aglomerat din zona Sebeşului. Şoseaua ocolitoare a oraşului se întinde pe o porţiune de 8 kilometri, cu puncte de acces în zona Vinţişoara şi Hotel “Fan”, respectiv nodul rutier spre Lancrăm, pentru legătura cu DN1.

Termenul iniţial de terminare a lucrărilor a fost aprilie 2013, apoi fiind devansat pentru august, septembrie, noiembrie şi acum, decembrie. Prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor a venit din cauza unor „lucrări mai dificile”, legat de construcţia podurilor sau reţeaua electrică. Primăria Sebeş pregăteşte pentru momentul inaugurării o mare sărbătoare populară, denumită „Sebeşul fără poluare“, la care sunt invitaţi toţi locuitorii oraşului, innformează adevărul.ro.

Tronsonul Orăştie – Vinţu de Jos (lotul 1) are 24 de kilometri, lucrările sunt executate de “Strabag” SRL, iar valoarea investiţiei este de 551.041.792,37 lei. Se continuă de la joncţiunea cu autostrada dată în funcţiune de la Deva la Orăştie, de 32,5 de kilometri. Trosonul Vinţu de Jos – Cut/Cunţa (lotul 2) este executat de “Straco Grup”, are o lungime de 19 km şi costă 377.780.208 lei (aproximativ 87,8 milioane de euro).

De la Cunţa, este construit sens giratoriu pentru ieşirea spre DN1, pentru că lotul 3, din judeţul Sibiu, ar urma să fie deschis circulaţiei abia de anul viitor, din cauza întârzierilor de lucrări generate de alunecări de teren apărute în două puncte în zona Apoldu de Sus. Ultimul tronson al autostrăzii, lotul 4 ar urma să fie inaugurat tot în decembrie. Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat pentru capital.ro că joi, 19 decembrie, este prevăzută deschiderea circulaţiei pe loturile 1, 2 şi 4 de la Orăştie-Sibiu şi primul lot al tronsonului Lugoj-Deva (27,4 km).

În 6 decembrie, tronsonul de autostradă din judeţul Alba a fost verificat în teren de premierul Victor Ponta şi ministrul delegate Dan Şova. Întrebat atunci de jurnalişti dacă va fi prezent la inaugurarea autostrăzii, Ponta a spus că “dacă e mare inaugurarea, vin, dacă nu, nu”, cu referire la faptul că fostul premier Emil Boc a inaugurat anterior doar 10 kilometri de autostradă. Dan Şova a spus, în timpul vizitei în Alba, că se va putea circula integral, pe autostrada Orăştie – Sibiu, din octombrie 2014, termen până la care va fi finalizat şi tronsonul 3.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ