Se schimbă procedura pentru pensionare la limită de vârstă. Românii îşi vor primi banii mai repede

| 19 aug, 11:02

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vrea să scurteze perioada de timp care trece de la momentul împlinirii vârstei până la emiterea deciziei de pensionare prin aplicarea unui nou mecanism privind limita de vârstă. Violeta Alexandru a amintit că, în prezent, în perioada care curge de la încetarea contractului de muncă până la emiterea deciziei de pensionare, oamenii nu au niciun venit.

"Termenul de analiză a dosarului de pensionare la nivelul caselor judeţene de pensii, în vederea emiterii deciziei de pensionare, poate fi redus considerabil dacă documentele necesare sunt pregătite temeinic, din timp, de către viitorul pensionar. Fiecare angajator va primi un e-mail cu o notificare despre angajatul care se pregăteşte să se pensioneze. Cu 3 luni înainte", a anunţat ministrul Muncii, subliind că "timpii de aşteptate a oamenilor la ghişee" va fi scurtat.

"Cu cât Casa de pensii de care aparţine întârzie eliberarea deciziei de pensionare (din orice cauză ar fi), cu atât persoana ajunge să nu mai aibă nicio resursă. Am trăit cele mai intense momente în acest mandat; pensionari care îmi spuneau, plângând, că nu mai au din ce să cumpere mâncare sau să îşi plătească întreţinerea", a declarat ministrul.

Citeşte şi Ludovic Orban despre creşterea pensiilor: "Atât s-a putut!"

Oficialul a afirmat că a cerut Casei Naţionale de Pensii Publice să pregătească un mecanism prin care angajatorii din România vor primi o informare conţinând numele şi data pensionării angajaţilor care în următoarele 3 luni îndeplinesc condiţiile de vârstă pentru pensionare, potrivit Adevarul.ro.

Informarea va cuprinde şi lista documentelor necesare (carnet de muncă, adeverinţe privind vechimea în muncă, diplome de studii, etc.) precum şi link-ul de unde se pot descărca formularele necesare. 24 august este termenul de finalizare, în prezent, se lucrează la operaţionalizarea acestui mecanism.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ