Ludovic Orban despre creşterea pensiilor: "Atât s-a putut!"

| 14 aug, 10:29

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că majorarea pensiilor cu 14% este una "extrem de mare" pe care Guvernul se angajează să o finanţeze şi pe viitor.

"Îi rog pe părinţii şi pe bunicii noştri, pe cei care au muncit o viaţă, să înţeleagă că am făcut maximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensie cu 14 la sută a fost o decizie grea. O decizie pe care ne-o asumăm şi în acelaşi timp garantăm o putem să o susţinem. Bătălia de a menţine această decizie raţională va continua. Atât se poate. Cine promite mai mult, minte! Pentru a putea creşte orice venit, trebuie să ai resursele necesare. Dacă nu ai resursele necesare, degeaba creşti şi nu mai poţi să plăteşti pensiile la nivelul crescut", a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

Liderul Guvernului a mai explicat că au fost consemnate scăderi semnificative la bugetul de stat, cel al fondurilor de pensii, sănătate, precum şi la bugetele locale, din cauza modalităţilor în care economia a fost afectată de către pandemia de coronavirus.

"Orice altă creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. Orice creştere de pensie care e făcută fără să ţină cont de evoluţia economiei şi de capacitatea efectivă a economiei de a susţine aceste creşteri se va întoarce nu numai împotriva părinţilor şi bunicilor noştri, ci se va întoarce împotriva interesului general al societăţii româneşti.

Orice creştere pentru care nu există garanţia că pot fi obţinuţi banii necesari pentru susţinerea acestor creşteri poate să ducă la situaţii extrem de grave, fie inflaţie, fie există un risc să ajungem în situaţia să ne finanţăm din ce în ce mai greu şi mai scump", a completat Ludovic Orban.

Pandemia de coronavirus a "lovit" puternic în economia României: Scăderea anuală a depăşit 10%

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ