Se vinde tolba de vânătoare a lui Ceauşescu. Vezi preţul de pornire al licitaţiei

| 15 iul, 18:46

O tolbă de vânătoare care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu este scoasă la licitaţie, la Constanţa. Preţul de pornire este de 400 de euro. Şi este doar unul dintre cele câteva sute de obiecte rare scoase la vânzare.

Tolba lui Nicolae Ceauşescu este din piele şi a fost lucrată manual, în anii '80, într-un atelier românesc. Este împodobită cu o monogramă sculptată în os, cu iniţialele dictatorului, şi este expusă alături de documente care atestă autenticitatea ei.

„La sesiunile de vânătoare organizate de tovarăş, iniţiaţii - la momentul acela diplomaţi invitaţi la vânătoare - trebuiau să răspundă la nişte întrebări adresate de tovarăş. În măsura în care nu răspundeau corect - ceea ce se întâmpla deseori -, erau biciuiţi simbolic cu cureaua acestei tolbe”, explică Adina Matei, comisar la casa de licitaţii.

Pentru cei interesaţi de această geantă, licitaţia începe de la 400 de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ