Sebastian Bodu dă în judecată Sky News: ''Mă simt prejudiciat''

| 16 aug, 11:35

Fostul europarlamentar Sebastian Bodu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va da în judecată postul TV SkyNews, afirmând că se consideră prejudiciat, ca cetăţean român, de reportajul înscenat de postul britanic despre “traficanţii” de arme din România şi că va cere despăgubiri de 100.000 lei.

"Voi da în judecată SkyNews, în câteva zile, pentru că aştept să primesc datele de indentificare ale persoanei juridice care deţine brandul SkyNews", a declarat pentru MEDIAFAX, fostul europarlamentar Sebastian Bodu.

Sebastian Bodu a afirmat că va cere despăgubiri de 100.000 de lei, în condiţiile în care, în opinia sa, reportajul înscenat de postul britanic despre "traficanţii" de arme din România este "denigrator" şi transmite mesajul că românii sunt cetăţeni de mâna a doua care nu au ce căuta în UE.

 

"Mă consider prejudiciat, cetăţean român fiind, de faptul că acel material este denigrator la adresa românilor, care nu sunt în stare să îşi protejeze frontierele, care sunt cetăţeni de mâna a doua, cam asta este ideea materialului, care nu au ce căuta în UE. Acesta este efectul pe care materialul vrea să îl producă pentru că după cum ştiţi SkyNews a fost postul care a fost în fruntea campaniei Brexit şi continuă pe aceeaşi linie, în sensul de a denigra român", a susţinut Bodu.

Sebastian Bodu a explicat că fiecare român poate să dea în judecată postul SkyNews, afirmând că procesul se va judeca în România, iar decizia instanţei este executorie de drept în Marea Britanie.

"Acţiunea este individuală pentru că prejudiciul este personal. În mod normal ar fi trebuit ca statul român să dea în judecată pentru toţi românii. Dacă nu a făcut-o o fac eu şi toată lumea poate să facă la fel. Avantajul este că instanţa română este competentă şi legea aplicabilă este legea română astfel încât este mai uşor să te judeci pentru că altfel ar fi trebuit să te judeci în Marea Britanie pe legea engleză şi era mai complicat. Hotărârea judecătorească obţinută în România este executorie de drept în Marea Britanie câtă vreme mai sunt membri ai UE", a explicat Bodu.

Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay, realizatorul reportajului despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din România, a explicat recent că materialul video difuzat este real, precizând că nimeni nu a fost plătit. "Ha! Să se calmeze toată lumea. Reportajul este real. Nu a fost nimeni plătit. Nu a făcut nimeni nicio înscenare. Armele erau reale. Au loc arestări. Instituţiile guvernamentale sunt stânjenite. Faceţi faţă realităţii!, a transmis, prin Twitter, Stuart Ramsay, şeful Departamentului Corespondenţi de la Sky News.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că, în cadrul anchetei, se confirmă existenţa unui scenariu în legătură cu materialul difuzat de Sky News. "La acestă oră se efectuează câteva percheziţii în Mureş şi Bistriţa. Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate şi ridicate şi armele şi s-a descoperit autoturismul. Se va face o conducere în teren. Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici", a declarat procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ