Şeful CEC Bank, Radu Gheţea, a vorbit în premieră despre creditul acordat Ioanei Băsescu

| 29 noi, 2013

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a oferit doar o declaraţie legată de subiectul creditului de un milion de euro pe care l-a acordat Ioanei Băsescu, nedorind să răspundă la alte întrebări. Din punctul său de vedere, împrumutul a fost acordat perfect legal.

"Voi face doar o declaraţie şi nu am disponibilitatea de a răspunde la întrebări. Voi face mai multe declaraţii cu altă ocazie. Nu pot da detalii sau informaţii despre activitatea vreunui client şi nici despre bancă. Despre creditul care se tot vorbeşte şi consider că nu s-au încălcat nici legile , nici normele BNR şi nici normele interne ale băncii. Există în acest moment o investigaţie, va urma ancheta de la Parlament şi haideţi să lăsăm lucrurile să fie clarificate de cei în drept", a declarat Radu Gheţea, aflat la seminarul EU COFILE organizat de BNR, Alpha Bank şi Asociaţia Română a Băncilor.

Senatul a înfiinţat o comisie specială pentru a stabili în ce condiţii a fost acordată această finanţare.

Ioana Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Creditele de aceste dimensiuni acordate pe persoană fizică sunt mai rare pe la noi. De altfel, din oferta CEC Bank rezultă că plafonul maxim pentru un astfel de credit ipotecar/imobiliar pentru achiziţia de terenuri este de 2,8 milioane de lei, mai mic decât cel al creditului acordat fiicei preşedintelui.

Ministerul de Finanţe este acţionarul majoritar al CEC Bank.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ