Şeful CNADNR, Narcis Neagu: O autostradă Iaşi-Târgu Mureş este prea scumpă

| 05 oct, 2013

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neagu, consideră inoportună începerea lucrărilor la o autostradă care să lege Iaşiul de Târgu Mureş.

El a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că o astfel de lucrare are costuri foarte mari, pe care România nu şi le permite în acest moment. 'Este o autostradă care costă extraordinar de mult şi nu s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Este foarte scumpă, nu neapărat în sensul kilometrului de drum, ci ce presupune ea. Trece prin situl Natura 2000, care presupune o serie de protejări, o serie de construcţii speciale. Costă aproape 30 de milioane de euro pe kilometru. Întrebarea este: îşi permite România?', a afirmat Neaga.

El susţine că soluţia pentru construcţia de autostrăzi este parteneriatul public-privat.  Şeful CNADNR susţine că primul astfel de parteneriat va fi semnat, în acest an, pentru autostrada Braşov-Comarnic. 'În momentul în care dăm drumul la un astfel de contract, acest contract atrage credibilitatea pe piaţa de capital', a adăugat Neaga.

Compania are în vedere semnarea unor astfel de parteneriate public-privat şi pentru centura de sud a Bucureştiului, dar şi pentru autostrada Craiova-Piteşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2013
ion
mai multa seriozitate dragii mei reporteri si redactori, sau poate senzationalul si profesionalismul vostru nu se incurca cu detaliile, Şeful CNADNR este NARCIS NEAGA .
03 noi, 2013
meme
dar cand va fi prima autostrada care va lega moldova de restul lumi si mai spuneti ca e o zona saraca ,daca nu se fac investiti tot asa va ramane si peste 50 de ani
02 noi, 2013
Porky
Da ba, faceti autostrazi numai pentru miticii si tiganii din sud, sa se plimbe ei la mare si la munte, noi astialalti suntem bucurosi sa-i vedem pe ei fericiti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ