Senator PSD: Corupția nu se pedepsește cu arestul preventiv

| 30 mar, 20:48

Senatorul social-democrat Șerban Nicolae a declarat luni că a înaintat o propunere legislativă care vizează o modificare a măsurilor preventive, respectiv arestarea preventivă numai în cazuri cu violență, în opinia sa corupția fiind o faptă care se pedepsește cu închisoarea și nu cu arestul preventiv, informează B1TV.

"Din punctul meu de vedere, corupția este o faptă care se pedepsește cu închisoarea și nu cu arestul preventiv. Pericolul concret pentru ordinea publică nu este dat de gravitatea faptei.
Senatorul a precizat că propunerea este valabilă pentru miniștri, dar și pentru orice altă persoană care comite fapte de corupție.

"Presa va fi de față mâine la Comisia juridică atunci când se va dezbate propunerea legislativă. În esență e vorba de unele corecții aduse măsurilor preventive, una legată de controlul judiciar, așa cum a spus Curtea Constituțională, dar care a fost remediată parțial de Guvern, cu privire la durata măsurii și în ceea ce privește chestiunea arestării preventive pe care eu o apreciez ca fiind în două forme, respectiv arestul la domiciliu și arestul sever", a spus Șerban Nicolae.
"Dacă va trece această inițiativă, eu sper ca politicienii să nu mai comită fapte penale, nu ca să fie în cătușe sau să fie în arest preventiv. În asemenea situații, nu e vorba de pericol concret pentru ordinea publică și cel mai bun exemplu l-am dat atunci când e vorba de persoane cercetate pentru fapte de corupție și în prezența cărora nici dumneavoastră și niciun cetățean de pe stradă nu resimte stare de pericol", a explicat Șerban Nicolae.

 

Citeşte şi: DOLIU în PSD: un politician şi soţia sa au murit

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ