Senatul a decis: Arestările se pot face doar dacă sunt date concrete şi indicii temeinice

| 11 mai, 18:16

Proiectul de modificare la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală care prevede că arestărtile se pot face doar dacă sunt date concrete şi indicii temeinice, a trecut de Senat. Forul decizional este Camera Deputaţilor, iar votul de luni a fost unul secret la cererea unuia dintre iniţiatori, Cristiana Anghel.

"Măsurile preventive pot fi dispuse dacă din probe rezultă indicii temeinice ca o persoană a săvârșit o faptă prevazută de legea penală", se arata într-un amendament la Codul de Procedura Penală care a fost aprobat, marți, cu 4 voturi 'pentru' și 3 voturi 'contra' în Comisia Juridică a Senatului. Se elimină astfel 'suspiciunea rezonabilă' din procedura arestării preventive. Amendamentul este asumat de senatorii Ioan Chelaru, Ovidiu Donțu și Cristiana Anghel.

Art 202 din Codul de Procedură Penală prevede în prezent: "(1) Măsurile preventive (reţinerea, controlul judiciar, controlul judiciar pe cauţiune, arestul la domiciliu, arestarea preventivă, n.red.) pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni".

 

Citeşte şi: PNL cere demisia Rovanei Plumb: Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia, copiii României și alocaţia de 42 lei

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ