Sentinţe SURPRINZĂTOARE în dosarul RADET

| 09 feb, 15:55

Șefii RADET au primit pedepse reduse sau chiar au fost achitați, în urma unei hotărâri definitive a judecătorilor.

Ion Voicu, fostul director general al RADET, condamnat de instanța inferioară la opt ani de închisoare a fost achitat. Fostul director economic, Dan Mavrodin, și fostul director al direcției de exploatare, Ovidiu Daniel Gărduș, au primit pedepse reduse. De la 9 la 6 ani, respectiv 4 față de 7 ani.

Potrivit rechizitoriului, în februarie 2013 Voicu și Mavrofin au pretins 600.000 de lei mită de la reprezentantul unei societăți comerciale pentru a începe efectuarea plăților aferente materialelor livrate. Aceasta reprezenta 10% din suma pe care RADET o datora firmei respective, notează digi24.ro.

Procurorii DNA mai arată că, ulterior, procentul cerut a fost micşorat la 4% și s-a stabilit ca tranşele de bani să le fie achitate directorilor, de regulă, după efectuarea plăţilor.

Astfel, în perioada 13 februarie - 21 martie 2013, directorii au primit în trei tranșe 148.800 lei.

Anchetatorii spun că, la 25 februarie, Gărduş a primit de la reprezentantul aceleiaşi firme 5.000 de lei, „ca urmare a unei pretinderi anterioare, în scopul de a nu exercita unele atribuţii de serviciu ce ar fi avut consecinţe negative asupra derulării contractelor încheiate de RADET Bucureşti cu respectiva societate”.

La 22 ianuarie, Gărduş ar fi primit încă 50.000 de lei, prin intermediul aceleiaşi persoane, "de la reprezentantul altei societăţi comerciale care avea contracte cu RADET Bucureşti, după ce, anterior, condiţionase continuarea implementării contractelor de primirea acelei sume de bani".

Această discrepanţă foarte mare între sentinţele date de instanţe diferite a mai fost întâlnită în Dosarul Transferurilor. Acolo, inculpaţii au fost achitaţi în prima instanţă, pentru ca ulterior să fie condamnaţi la ani grei de închisoare. Recent, DNA a deschis un dosar judecătoarei care i-a eliberat pe inculpaţi în prima instanţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ