Sfânta care a fost PROSTITUATĂ timp de 17 ani, dar a ajuns să PLUTEASCĂ în aer

| 01 apr, 2014

Pe 1 aprilie, Biserica Ortodoxă o sărbătorește pe Sfânta Maria Egipteanca. Viața ei a fost consemnată de către Sfântul Sofronie, care a slujit în calitate de Patriarh al Ierusalimului din 634 până în 638.

Sfânta Maria a Egiptului a plecat de acasă la 12 de ani. A fost prostituată în Alexandria timp de 17 ani, iar la vârsta de 29 de ani s-a convertit, plecând în deșert. În tot timpul cât fost prostituată, nu a primit plată pentru favorurile sexuale. Ea a supraviețuit, de fapt, din cerșit și din torsul firelor de in, informează doxologia.ro

Ea a fost, cel mai probabil, botezată în copilărie, deoarece nu este consemnat vreun botez, după convertirea ei. Ea spune, în povestea vieții sale: „sunt protejată de Sfântul Botez”. De asemenea, este foarte posibil ca Sfânta să fi beneficiat de o educație creștină, deoarece prima sa rugăciune de pocăință este adresată Maicii Domnului.

Ortodocșii o sărbătoresc pe Sfânta Maria Egipteanca pe 1 aprilie și în Duminica a V-a a Postului Mare, dar ea este cinstită și de Biserica Catolică, pe 2, 3, 9 sau 10 aprilie, în funcție de tradiția locală sau de calendarul folosit.

Maria Egipteanca reprezintă, pentru creștini și nu numai, un model de pocăință și o dovadă a faptului că Dumnezeu sfințește pe cei ce se căiesc din inimă pentru păcatele lor, oricât ar fi ele de mari. Când s-a întâlnit cu Sf. Zosima în deșert, Sfânta Maria Egipteanca plutea în aer, în timpul rugăciunii sale, încât el, preot fiind, i-a cerut să-l binecuvinteze. Întreaga viață a Sfintei Maria Egipeanca poate fi urmărită în filmul de mai jos:

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 apr, 2014
Parintele Cleopache
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Bobotează:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă !

************
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, ca vă pun şaua la loc !

************
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent ?
- Vaaai, se poate, părinte ?

************
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini !
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie ?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo ?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

************
De ce merge Iisus pe apă ? Orice rąhąt pluteşte.
16 apr, 2014
BOR Breaking News
Biserica Ortodoxa Romana si Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut au semnat un acord pentru comercializarea unei noi bauturi energizante numita Pishorade. Formula secreta a fost dezvoltata in laboratoarele comune ale BOR si MISA de specialistii in spirale urinare. Principalele componente care stau la baza noii bauturi energizante sunt aghiasma si urina ezoterica. Aceasta bautura ajuta enorm la absorbtia completa a compusilor fecaloizi din dieta crestinilor pupatori de bvci facatoare de minuni.
01 apr, 2014
domnalluminii
uimire
Articolul asta e o gluma zic eu! De ce nu scrieti si despre Hercule, Diana, Artemis etc.. Adrica tu prezinti asta ca un fapt real care a existat?
01 apr, 2014
Un ortodox dezamagit
Pacaleala
Cum adica prostituata pe gratis? Daca o facea doar de placere, atunci se numea curva. Prostituatele o fac pe bani, caci asta le e meseria.
Deci, mai taiati cu povestile astea ortodoxe cu personaje dubioase si canonizate la comanda. Cititi mai bine Biblia si aveti acolo sfinti dovediti.
01 apr, 2014
"Suedezul"
Aceasta este DOVADA si PILDA cáci " Orisicîte pácate ai avea, ori si cît de mari ar fi ele, POCÀINDU-TE , D-zeu IARTÀ...
De-aceia spune : D-zeu NU vrea Moartea pácátosului ci întoarcerea lui la D-zeu....
Sînt ATÎTEA MÁRTURII despre asemeni dislocári de Pámînt PRIN CURÁTIREA SUFLETULUI SI-A TRUPULUI....
ESTE DOVEDITÁ ACEASTÁ "PLUTIRE" CHIAR SI DE UNII PUSTNICI SI CÁLUGÁRI...
01 apr, 2014
dorina
sfanta....
Ma nene,deci eu ,pedofil,criminal pervers,nenorocesc si omor ZECE copii nevinovati......Pe urma ,ma loveste-n aripa caintza si....Dzeu ma iarta??????Ce cred parintii copiilor batjocoriti si ucisi de mine???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ