De ce au FEMEILE interzis în cel mai sfânt loc din Biserică

| 02 apr, 2014

Femeile nu au voie sa intre în Altar. Cultul ortodox le permite doar barbatilor sa intre în Altar, dupa botez, în timp ce fetele sunt închinate doar la icoane.

Canonul 44 de la Laodiceea spune foarte limpede „că nu se cuvine ca femeia să intre în altar“. „Aceasta porneşte, desigur, de la mai multe considerente, printre care şi situaţia lunară a ei, dar cea mai importantă constă în faptul că femeia nu poate îndeplini funcţii sacerdotale la altar“, ne-a explicat pr. prof. Nicolae D. Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, notează ziarullumina.ro.

În ceea ce-i priveşte pe călugări, călugăriţe, dar şi pe bărbaţii laici, la început aceştia nu aveau voie să intre în altar. Abia din secolul al XII-lea li s-a permis să intre în sfântul altar, dar doar ca să aprindă candele, lumânări ori să suplinească o altă ascultare. În acest sens, spune părintele profesor, există reguli precise şi canoane care prescriu dreptul călugărilor şi călugăriţelor de a intra.

Spre exemplu, canonul 15 al Sfântului Nichifor Mărturisitorul, patriarhul de Constantinopol, spune: „Se cuvine călugăriţelor a intra în sfântul altar să aprindă lumânări şi candele, să îl cureţe şi să-l măture“.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ