Acuzaţii grave la adresa Bisericii ortodoxe

| 13 noi, 2013

Preoţii înalcă etica atunci când profită de enoriaşi pentru a-i atrage în diverse excursii, care sunt mai scumpe la ei decât prin agenţiile de turism, pentru că banii trebuie să ajungă până la episcop, a declarat miercuri într-o conferinţă Alin Burcea, prim-vicepreşedintele ANAT.

Burcea spune că un număr mare de preoți încasau până anul trecut banii și își făceau grupuri de turiști fără să fie licențiați.

"Nu vă spun că erau tarifele și mai mari, pentru că trebuiau să ajungă pe scara ierarhică până la episcop. Aceste centre de pelerinaj au început să fie licențiate, dar rămâne o problemă de etică. Oamenii merg la biserică, în general cei în vârstă. Când te apropii de întânirea cu Sfântu Petru te duci să te pregătești. Este absolut imoral să le faci capul pătrat oamenilor care vin la slujbă și să le spui: «Avem și un program de excursie, foarte frumos»", a afirmat oficialul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Burcea a mai spus că însuși Patriarhul Daniel face reclamă pentru aceste excursii.

El estimează că în Israel merg în excursii 40.000 de români pe an, dintre care 25.000 cu Biserica, iar restul prin agenții. Reprezentanții Bisericii au ajuns să dețină licențiate de turism în proporție de 80%.

Oficialul ANAT afirmă că excursiile prin Biserică sunt cu peste 10% mai scumpe decât cele prin agenții.

"Prețul unui pachet pentru Israel este de 700 de euro la o agenție, iar la preoți de 780 de euro", a adăugat reprezentantul agenţiilor de turism.

Întrebat dacă acest surplus merge la până la episcop, așa cum afirmase anterior, Burcea a mai spus: "Nu am de unde să știu unde merg. Bănuiesc. Doar suntem în Balcani".

ANAT cere autorităţilor din turism ca toţi aceia care organizează servicii de călătorie, inclusiv profesorii şi preoţii, să fie obligaţi să deţină licenţe de turism, iar capitalul social minim pentru înfiinţarea unei agenţii de turism să crească de la 200 de lei la 25.000 de lei.

"ANAT cere ministerului pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, precum şi Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) să introducă obligaţia ca toţi operatorii care oferă servicii de călătorie sau pachete turistice, în mod clasic sau online, să deţina licenţă de turism şi să urmeze aceleaşi reguli cu agenţiile. Ne referim la firmele de organizare de evenimente, profesori, prelaţi, site-uri cu cupoane de reducere etc", a declarat agenţiei MEDIAFAX Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Totodată, ANAT solicită majorarea capitalului social minim pentru înfiinţarea unei agenţii de turism, de la 200 de lei la minim 25.000 de lei pentru o agenţie detailistă şi 100.000 de lei pentru un turoperator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 feb, 2014
nicu
din pacate pentru cei care macaie p-aici aiurea este mare diferenta intre pelerin si turist;
13 noi, 2013
Stef
Acuzatie falsa
Pelerinajele organizate de biserici beneficiaza de insotitori care pot oferi si servicii religioase. Am participat la un astfel de pelerinaj si am avut avantajul de a fi impreuna cu un episcop, care a putut oficia chiar la Ierusalim, la Biserica Invierii. Pelerinajele sunt cu totul altceva decat excursiile pe care le organizeaza oficiile de turism!
13 noi, 2013
Un ortodox dezamagit
B.O.R. decazut
B.O.R SRL, nu mai slujeste lui Yeshua si Lui Dumnezeu, ci doar banilor si iar banilor. Yeshua (Iisus ) asa a trait oare?
13 noi, 2013
george
ca le-o fi greu sa dea cateva sute de milioane pentru infiintarea unei agentii..Tot aia micii or sa fie loviti.Sa-i controleze mai bine si sa-i pedepseasca asa cum merita!
13 noi, 2013
me_teacher
Oare?
Mie, ca profesor, mi se cere sa realizez acrivitati extracurriculare, printre care, desigur, se numara si excursiile. Asadar, dupa ce ca trebuie sa alerg din loc in loc, dupa diverse stampile si aprobari, si sa am o grija deosebita pentru cum se comporta copiii in excursie, dvs. imi mai solicitati si licenta? Stiti ce inseamna o excursie organizata cu o clasa? Sa va fie rusine !!! Nu urmariti decat propriul beneficiu!si aruncati cu vorbe la intamplare...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ