Acuzaţii grave la adresa Bisericii ortodoxe

| 13 noi, 2013

Preoţii înalcă etica atunci când profită de enoriaşi pentru a-i atrage în diverse excursii, care sunt mai scumpe la ei decât prin agenţiile de turism, pentru că banii trebuie să ajungă până la episcop, a declarat miercuri într-o conferinţă Alin Burcea, prim-vicepreşedintele ANAT.

Burcea spune că un număr mare de preoți încasau până anul trecut banii și își făceau grupuri de turiști fără să fie licențiați.

"Nu vă spun că erau tarifele și mai mari, pentru că trebuiau să ajungă pe scara ierarhică până la episcop. Aceste centre de pelerinaj au început să fie licențiate, dar rămâne o problemă de etică. Oamenii merg la biserică, în general cei în vârstă. Când te apropii de întânirea cu Sfântu Petru te duci să te pregătești. Este absolut imoral să le faci capul pătrat oamenilor care vin la slujbă și să le spui: «Avem și un program de excursie, foarte frumos»", a afirmat oficialul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Burcea a mai spus că însuși Patriarhul Daniel face reclamă pentru aceste excursii.

El estimează că în Israel merg în excursii 40.000 de români pe an, dintre care 25.000 cu Biserica, iar restul prin agenții. Reprezentanții Bisericii au ajuns să dețină licențiate de turism în proporție de 80%.

Oficialul ANAT afirmă că excursiile prin Biserică sunt cu peste 10% mai scumpe decât cele prin agenții.

"Prețul unui pachet pentru Israel este de 700 de euro la o agenție, iar la preoți de 780 de euro", a adăugat reprezentantul agenţiilor de turism.

Întrebat dacă acest surplus merge la până la episcop, așa cum afirmase anterior, Burcea a mai spus: "Nu am de unde să știu unde merg. Bănuiesc. Doar suntem în Balcani".

ANAT cere autorităţilor din turism ca toţi aceia care organizează servicii de călătorie, inclusiv profesorii şi preoţii, să fie obligaţi să deţină licenţe de turism, iar capitalul social minim pentru înfiinţarea unei agenţii de turism să crească de la 200 de lei la 25.000 de lei.

"ANAT cere ministerului pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, precum şi Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) să introducă obligaţia ca toţi operatorii care oferă servicii de călătorie sau pachete turistice, în mod clasic sau online, să deţina licenţă de turism şi să urmeze aceleaşi reguli cu agenţiile. Ne referim la firmele de organizare de evenimente, profesori, prelaţi, site-uri cu cupoane de reducere etc", a declarat agenţiei MEDIAFAX Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Totodată, ANAT solicită majorarea capitalului social minim pentru înfiinţarea unei agenţii de turism, de la 200 de lei la minim 25.000 de lei pentru o agenţie detailistă şi 100.000 de lei pentru un turoperator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2013
Luca Adelin
Dacă au prețuri mai mici, ce le mai trebuie agențiilor de turism? Vor să zică despre acei oameni că-s proști și nu știu să se informeze unde-i prețul mai mic? Vor să se licențieze în servicii de turism...Ce să-ți spună un licențiat în turism când ajunge în Ierusalim? „Aici a trăit „Isus”, un personaj despre care scrie prin Biblie....” Cred că invers, licențele pentru anumite excursii trebuiesc date de Patriarhie!!! A.
13 noi, 2013
mezinu usa
mey rumane
diferenta este de cel putin 80 de euro in favoarea agentiei...780-700..tot rumanu-i priceput

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ