Siemens: Piaţa energiei eoliene va creşte de patru ori până în 2030

| 26 aug, 2013

Grupul german Siemens, al treilea producător mondial de turbine eoliene, se aşteaptă ca piaţa energiei eoliene să crească de patru ori până în 2030, stimulată de cererea susţinută înregistrată în Asia, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Capacitatea eoliană instalată ar urma să crească până la 1.107 Gigawaţi (GW) în 2030 de la 273 GW în 2012, iar regiunea Asia-Pacific ar urma să fie responsabilă pentru 47% din capacitatea totală instalată, faţă de 34% în prezent.

"Piaţa se va deplasa semnificativ în afara Europei", a declarat, astăzi, directorul Wind Power, Markus Tacke, la o conferinţă pe tema energiei regenerabilă organizată la Berlin.

În timp ce în marea majoritate a Europei subvenţiile pentru energiile regenerabile sunt reduse treptat, China investeşte miliarde de euro în energia eoliană, care este mai competitivă decât energia solară şi ar putea chiar să concureze cu cărbunele şi gazele naturale.

În prezent, regiunea Europei şi Orientului Mijlociu (ENEA) este principala piaţă mondială pentru energia eoliană, 40% din capacitatea totală, însă până în 2030 ponderea sa ar urma să scadă la 34%.

Wind Power, divizia de energie eoliană a Siemens, a realizat vânzări de 3,555 miliarde de euro în primele nouă luni ale exerciţiului fiscal în curs, cu 1% mai puţin decât în perioada similară a exerciţiului precedent. Această divizie a fost responsabilă pentru 6,4% din vânzările totale ale grupului.

Săptămâna trecută, Asociaţia Română pentru Energia Eoliană (RWEA) a anunţat că a depus la Comisia Europeană (CE) o plângere împotriva României, în numele celor peste 100 de membri ai săi, privind amânarea unor certificate verzi de la 1 iulie. Potrivit preşedintelui RWEA, Ionel David, modificările aduse legislaţiei afectează principiul neretroactivităţii, întrucât se aplică inclusiv producătorilor de energie verde care sunt în prezent în funcţiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ