Sigur nu știai asta! Ce afecţiuni poţi trata cu OŢET

| 24 ian, 2014

Otetul nu este util doar in buacatrie. Datorita acidului acetic din compozitia sa, otetul are proprietati antiseptice si cicatrizante, de aceea este folosit pentru dureri de gat, ciupituri de tantar sau hemoroizi.

Care sunt principalele afecţiuni care se pot trata cu oţet.

1. Dureri de gat
O gargara cu otet iti poate alina durerea in gat. Pune o lingura de otet intr-un pahar cu apa calduta si fa gargara. Poti repeta operatiunea de mai multe ori pe zi, pana la atenuarea simptomelor, conform curademiere.ro.

2. Respiratie urat mirositoare
Clateste-ti gura zilnic cu apa cu otet. Acest lucru va inlatura mirosul neplacut si va preveni inmultirea bacteriilor si formarea infectiilor.

3. Hemoroizi
Aplicat extern, otetul poate calma mancarimile cauzate de hemoroizi. Fa bai de sezut cu apa cu otet sau aplica o compresa cu apa cu otet pe zona pe care vrei sa o tratezi. Tratamentul poate fi util si in caz de sangerari.

4. Afectiuni ale picioarelor
Daca ai picioarele umflate sau miros urat, otetul iti poate fi de ajutor. Pune intr-un lighean cu apa calduta o cana de otet si un pumn de sare mare. Stai cu picioarele in apa pana se raceste.

5. Dureri de cap
In loc sa iei medicamente, poti incerca sa tratezi durerile de cap cu otet. Pune pe frunte o compresa cu otet pur sau diluat in apa rece. Tine compresa in jur de jumatate de ora, pana sa incalzeste, apoi inlocuieste-o cu alta compresa, rece.

6. Ciupituri de tantari
Otetul inhiba substantele responsabile de durere in cazul unei intepaturi de tantar, de viespe sau meduza. Imbiba o compresa cu otet si aplic-o direct pe ciupitura. Otetul poate calma si mancrimile cauzate de urzici.

7. Matreata
Dupa ce te speli la cap, clateste-te cu putin otet. Otetul ajuta la eliminarea urmelor de sampon, a matretii si calmeaza mancarimile. Pe deasupra, otetul iti face parul sa straluceasca. Pune trei linguri de otet intr-un borcan cu apa calduta si clateste parul.

8. Insolatie
Otetul este un rediu eficient pentru insolatie. Aplicat pe piele, otetul se evapora rapid si creeaza o senzatie de prospetime care calmeaza arsurile. Imbiba o bucatica de vata cu otet si aplica direct pe zona arsa.

9. Acnee
Otetul poate trata acneea deoarece dezinfecteaza pielea si reduce sebumul. Amesteca otet cu apa si tamponeaza zonele afectate de acnee. Lasa sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ