Simona Halep, noul număr 1 al tenisului românesc

| 05 noi, 2013

Probabil anul 2013 va rămâne pentru Simona Halep ca unul de vis, tenismena din România fiind singura jucătoare din lume care a câştigat turnee pe toate suprafeţele posibile.

Simona Halep a cucerit Turneul Campioanelor de la Sofia, după două meciuri de senzaţie în compania unor jucătoare de top: Samantha Stosur (locul 19 WTA şi fost număr unu în acest clasament, câştigătoare a US Open în 2011), Ana Ivanovici (locul 16 WTA şi fost număr unu în acest clasament în 2008, câştigătoare a turneului de Mare Slem Roland Garros, în acelaşi an). Cu acest turneu cucerit, Halep a ajuns în 2013 la cota 6 şi locul 11 în ierarhia WTA, cea mai bună clasare a sa. Pe scurt, Simona Halep este noul număr 1 al tenisului românesc.

Probabil, anul 2013 va rămâne pentru Halep ca unul de vis, tenismena din România fiind singura jucătoare din lume care a câştigat turnee pe toate suprafeţele posibile. De asemenea, succesul din finala turneului de la Sofia a consemnat a 53-a victorie pentru româncă, fiind depăşită la numărul de victorii numai de Serena Williams (numărul 1 ATP) şi Agnieszka Radwanska (numărul 5 ATP). Mai mult, locul 11 ATP deţinut de constanţeancă reprezintă a treia cea mai bună clasare pentru o sportivă din ţara noastră, după Irina Spîrlea (7 WTA in 1997) şi Virginia Ruzici (8 WTA in 1979).

Virginia Ruzici, prezentă la turneu la Sofia, a declarat că jucătoarele din top 5 se tem de Simona Halep, inclusiv Serena Williams, care a început să o trateze cu foarte mare seriozitate. „Acum, cu acest an impresionant pe care l-a avut, cred că are potenţial de Top 5. Dacă reuşeste să stea departe de accidentari şi de presiune, ea poate avea o şansă să câştige un turneu de Grand Slam. Dar trebuie să nu ne grăbim, să luăm lucrurile pas cu pas, zi după zi”, a declarat Virginia Ruzici, singura jucătoare română cu un un turneu de Mare Şlem în palmares.

O părere similară a venit şi din partea fostul mare campion Ilie Năstase. Acesta a declarat că Halep trebuie să câştige turnee de Grand Slam pentru a confirma în lumea tenisului. „Trebuie să câştige turnee de Grand Slam de acum încolo, asta trebuie să facă şi cred că şi ea îşi doreşte". Năstase a avertizat-o pe Halep că Serena Williams e o nucă tare. „Probabil că ea îşi doreşte în primul rând să intre în Top 10, apoi să caştige un titlu de Grand Slam. Dar sunt jucatoare bune, Serena Williams le cam bate pe toate, o să-i fie greu”.

Cu siguranţă Simona Halep îşi doreşte să câştige turnee de Grand Slam şi să ajungă numărul unu mondial. Partea bună este că are mult potenţial, e foarte muncitoare şi are o calitate pe care mulţi români nu o au: mentalitatea de învingătoare. Partea mai puţin bună este că de acum Halep va fi în vizorul presei, mai ales de scandal, care va năvăli peste ea. Cu speranţa că este suficient de matură pentru a face faţă succesului şi a răutăţilor, îi dorim Simonei Halep un 2014 mai bun ca acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ