Simona Halep - ''Nu credeam că pot ajunge în finală la Doha''

| 17 feb, 2014

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care a câştigat duminică turneul WTA de la Doha, a declarat după ce a învins-o pe Angelique Kerber cu 6-2, 6-3 în ultimul act că nu credea că va ajunge în finala competiţiei din capitala Qatarului.

'Mă simt foarte, foarte bine. Sunt foarte fericită că am câştigat acest turneu. E ceva extraordinar pentru mine, pentru că atunci când am venit aici nu credeam că pot ajunge în finală sau să o câştig. Este cel mai important turneu câştigat de mine. A fost ceva incredibil'', a declarat Halep după finală, potrivit site-ului WTA.

Simona Halep a reuşit să învingă la Doha trei jucătoare aflate în primele zece din lume: italianca Sara Errani (N. 7), poloneza Agnieszka Radwanskla (N. 4) şi germanca Angelique Kerber (N. 9). Românca de 22 de ani are acum o serie de 6 meciuri consecutive câştigate în faţa unor jucătoare din ''top ten''.

Totuşi, cea mai bună jucătoare română a momentului a început destul de dificil turneul şi a fost gata să piardă primul meci, cu Kaia Kanepi (Estonia), în turul secund. 

''Primul meci a fost foarte dificil pentru mine, deoarece am jucat în sală în Fed Cup (la Budapesta, n. red.) şi nu mi-a fost uşor să mă adaptez la Doha (în aer liber, n. red.), unde am avut doar o zi pentru antrenament. Kanepi a avut 5-3 în setul trei, când mi-am chemat antrenorul şi i-am spus că s-a terminat, am pierdut meciul. Dar el (belgianul Wim Fissette, n. red.) mi-a spus că pot câştiga. Am reuşit şi am devenit mai încrezătoare în serviciul meu. Am început să cred că am o şansă la acest turneu. Am luptat pentru fiecare punct şi mi-am regăsit jocul meu'', a mai spus Halep.

Acest prim titlu WTA din 2014, care i-a adus un cec de 441.000 dolari şi 900 puncte WTA, a fost cel mai important, având în vedere că niciunul din cele şase turnee câştigate de Halep anul trecut nu a avut premii mai mare de 800.000 de dolari, în timp ce Qatar Total Open a oferit premii totale de 2.440.070 dolari.

Succesul de la Doha i-a adus Simonei Halep şi o urcare de un loc în clasamentul WTA, pe 9, apropiindu-se de cele mai bune clasări româneşti în ierarhia profesionistă feminină: Irina Spîrlea, care a ajuns pe locul 7 în lume, şi actualul său manager, Virginia Ruzici, care a fost numărul 8 WTA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ