SIMPTOMELE IGNORATE de oameni care prevestesc CANCERUL

| 27 oct, 2014

Dacă detectați din timp simptome de cancerului, șansele de vindeca această boală urâta sunt foarte mari. Unele dintre aceste simptome pot fi destul de comune, dar un număr mare de bărbați și femei le ignora.

Cele mai frecvente simptome de cancer pe care majoritatea oamenilor nu le iau în seamă.

1. Dificultăți de respirație


Unul dintre primele semne ale cancerului pulmonar, care este ignorat de toată lumea, este respirația șuierătoare sau scurta. Pacienții cu cancer spun că au observat acest simptom, dar nu au făcut nimic pentru asta. În această situație, cei mai multi se întreabă dacă au astm.

2. Tusea cronica si durerea in piept


Mai multe tipuri de cancer, inclusiv leucemie și cancer pulmonar, determina aparitia de simptome precum tuse sau bronsita. Una dintre modalitățile prin care pot să vă spun diferența este în cazul în care problema este constantă sau dispare ocazional. Daca aveti dureri constante sau tuse, consultați imediat medicul dumneavoastră.

Citeşte şi:  ANUNŢ de ultimă oră pentru toate FEMEILE! O banală PLANTĂ din cămară vă FEREŞTE de CANCER


3. Infecții frecvente


Infecțiile frecvente sunt simptome de leucemie în care sângele nostru începe să producă cantitate anormală de celule albe in sange si nu pot lupta eficient cu infecția. Leucemia este adesea descoperita la adulții care se plâng de febră frecvent și carora le apar simptome asemănătoare gripei, scrie suntsanatos.ro.

4. Dificultate la înghițire

Dificultatea la înghițire este un simptom frecvent asociate cu cancerul de col uterin sau unul dintre primele semne ale cancerului pulmonar.

5. Umflarea ganglionilor limfatici sub axila sau zona inghinală

Glandele limfatice indica schimbari in sistemul limfatic, care poate fi un semn de cancer. Un nodul nedureros sub axila de multe ori duce la cancer de san, in timp ce un nodul in zona abdomenului si / sau pe gât pot face referire la un semn precoce de leucemie.

6. Vanatai excesive

Acest simptom poate fi un indiciu al unor activități anormale de celule rosii din sange care de multe ori duc la leucemie. Vânătăi în locuri ciudate (degete si palme) si apariția de pete rosii pe fata, gat si piept sunt simptome pe care nu trebuie să le ignore.

7. Dureri în abdomen sau pelvis

Durerea pelvina se poate referi la mai multe lucruri. Acesta este un simptom comun de chisturi ovariene, dar acest semn este de multe ori ignorat și nu ar trebui să fie.

8. Sangerare rectala

Unul dintre primele simptome ale cancerului de colon este sangerarea rectala sau apariția de sânge în scaun. În cazul în care observați aceste simptome, trebuie să vă adresați imediat medicului.

9. Pierdere în greutate

Dacă observați că pierdeti in greutate și nu ați efectuat modificări în dieta dumneavoastră sau stilul de viata, trebuie sa va intrebati de ce se întâmplă asta. Pierderea in greutate este un semn precoce de cancer de colon, și aceasta afectează apetitul și abilitatea corpului de a scapa de "deșeuri".

10. Modificări ale aspectului unghiilor

Modificările unghiilor poate fi un simptom al diferitelor tipuri de cancer. Linii și puncte maronii sau negre pe unghii indica cancer de piele. Unghii palide sau albe pot fi un semn că ficatul nu funcționează corect ceea ce poate fi un simptom de cancer la ficat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ