Sistemul informatic al cardului de sănătate funcţionează din nou după trei zile consecutive în care a fost blocat

| 13 oct, 14:17

Sistemul cardului naţional de asigurări de sănătate a fost readus în stare de funcţionare, începând cu data de 13 octombrie 2016, ora 11.00, iar în continuare se efectuează măsuri tehnice de consolidare a acestuia, susţin oficialii CNAS. Sistemul informatic al cardului a fost blocat din 10 octombrie, ora 10,00 până astăzi, 13 octombrie.

Pentru a evita ca incidentele de funcţionare a uneia din componentele Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) să perturbe activitatea furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate, Ministerul Sănătăţii şi CNAS lucrează în regim de urgenţă la elaborarea proiectului unei Hotărâri de Guvern care să permită relaxarea regimului de raportare şi validare a serviciilor efectuate în intervalul de timp de la apariţia incidentului şi până la soluţionarea acestuia, mai spun oficialii CNAS.

Vă amintim că o oră de nefuncţionare a sistemului cardului naţional de sănătate înseamnă, în medie, 150.000 de pacienţi şi peste 20.000 de medici afectaţi.

Peste 15,7 milioane de români au card naţional de sănătate.

Orice blocaj al unuia sau mai multor sisteme informatice ale CNAS - fie că vorbim de sistemul informatic al cardului, sistemul reţetei electronice, fie că vorbim chiar de PIAS - înseamnă muncă dublă pentru medici, din motive neimputabile lor, care sunt obligaţi să încarce în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate serviciile acordate în cel mult trei zile lucrătoare, calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării lor.

Sistemele cardului şi al platformei informatice a asigurărilor de sănătate au frecvent blocaje care afectează activitatea cabinetelor şi pun pe drumuri pacienţii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ