ŞOCANT. Cum sunt puişorii de găină tocaţi de vii - un nou clip redeschide dezbaterea asupra producţiei de ouă

| 25 apr, 2014

Imaginile luate de către activiştii de la Mercy for Animals într-o "fabrică de găini" din Canada: puişorii de sex masculin sunt ucişi deoarece sunt "inutili" pentru producţie.

Mai întâi puii de sex masculin (abia ieşiţi din ou) sunt separaţi de femele şi înghesuiţi cu miile în containere. Apoi, femelele sunt din nou examinate pentru a descoperi eventuale răni - cauzate de selecţia iniţială dură - sau alte defecte. Deci, dacă sunt descoperite "nepotrivite" sunt aruncate direct în maşina de tocat. Vii. Acelaşi destin teribil şi pentru puii de sex masculin. Sunt unele dintre imaginile difuzate în ultima anchetă (filmată sub acoperire) de către activiştii de la Mercy for Animals care demonstrează latura ascunsă a producţiei de ouă în Canada. Un videoclip, filmat în interiorul fabricii Maple Leaf din Ontario, a redeschis dezbaterea cu privire la ceea ce se întâmplă în aceste crescătorii.

De fapt, aceasta nu este prima dată când se văd imagini similare. De exemplu, în documentarul lui Nikolaus Geyrhalter din 2005 intitulat "Pâinea noastră de zi cu zi" se văd imagini foarte similare înregistrate în crescătoriile europene. O altă anchetă, efectuată tot de către Mercy for Animals, a fost larg răspândită în 2009.

Noul videoclip realizat şi lansat de Mercy for Animals, reiterează practicile barbare care au loc în aceste crescătorii: puii masculi şi femele care nu pot fi implicaţi în producţia de ouă sunt consideraţi "inutili" şi, prin urmare, nu folosesc. Cadavrele lor sunt aproape întotdeauna utilizate în industrie: în îngrăşăminte sau pentru produse din carne. "Ha, ha, ha ce râs: se aud păsărelele care sunt omorâte!", spune un muncitor în timp ce puii sunt tocaţi de vii. "Îi fierbem - spune un altul - nu simt nicio empatie pentru ei". "La Maple Leaf puişorii sunt trataţi ca simple maşini de carne" - a declarat Twyla Francois de la Mercy for Animals Canada, potrivit epochtimes.com - "Vieţile lor scurte sunt pline de mizerie şi violenţă".

 

Tag-uri: oua, productie oua, pui, video
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ