SOCI 2014. Hochei - 'Cel mai frumos vis' al lui Putin, spulberat de finlandezi

| 20 feb, 2014

SOCI 2014. Umilită de Finlanda în sferturile de finală ale turneului masculin de hochei pe gheaţă de la Soci, Rusia a văzut spulberându-se 'cel mai frumos vis' al său şi al preşedintelui Vladimir Putin, acela ca echipa naţională să triumfe la competiţia pe care o găzduieşte, scrie presa rusă de joi.

Aflaţi sub o imensă presiune, din cauza aşteptărilor foarte mari, hocheiştii ruşi au clacat în faţa Finlandei, care s-a impus cu 3-1 în întâlnirea desfăşurată miercuri.

'Nu avem nevoie de un astfel de hochei!', titrează cotidianul Sport-Express pe prima sa pagină.

Ruşii 's-au ars în sauna finlandeză', ironizează la rândul său ziarul Kommersant, în paginile secţiunii sport.

Cu această înfrângere fără drept de apel, 'cel mai frumos vis sportiv din istoria Rusiei contemporane s-a spulberat', deplânge Sport-Express.

Echipa de hochei a Rusiei - sportul cel mai popular din ţară, alături de fotbal - nu a mai câştigat aurul olimpic de la Jocurile din 1992, atunci când a evoluat sub denumirea de 'Echipă unificată', la câteva luni după destrămarea Uniunii Sovietice, la finele lui 1991.

Vladimir Putin considera, la rândul său, că echipa naţională de hochei era 'cea mai bună' din turneul olimpic, aşa cum declarase după înfrângerea suferită în faţa selecţionatei Statelor Unite, pe 15 februarie.

La fel ca majoritatea ruşilor, Putin şi-ar fi dorit să facă duminică o finală Rusia-Canada, o altă mare naţiune a hocheiului. Însă, după ce a obţinut numeroase succese de diferite discipline din cadrul Jocurilor, 'Rusia a rămas departe de obiectivul principal, cel mai prestigios, care este hocheiul', consideră Kommersant.

Înfrângerea în faţa Finlandei s-a datorat în parte 'tensiunilor dintre jucători pe tema rivalităţii dintre NHL şi KHL', susţine un expert în hochei, canadianul Pierre Lebrun, într-un interviu apărut în ediţia de joi a cotidianului Sovietski Sport.

Unii dintre hocheiştii profesionişti ruşi evoluează în Liga nord-americană (NHL), în timp ce alţii joacă în Liga continentală de hochei (KHL), cu baza în Rusia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ