Sondaj CSCI: Doar 5 europarlamentari ai PDL iau note de trecere!

| 14 ian, 2014

Elementul cu adevărat îngrijorător pentru democrat-liberali este dat de modul în care publicul evaluează activitatea europarlamentarilor partidului.

Cel mai recent sondaj, realizat de CSCI la comanda Fundaţiei Multimedia confirmă postura de favorit a social-democraţilor, în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul acesta. Sondajul, realizat în perioada 18-22 decembrie, cu o marjă de eroare de 3%, îi plasează, la fel ca şi celelalte estimări electorale pe social-democraţi în prim-planul competiţiei din luna mai. 41% dintre respondenţi declară că vor acorda votul pentru PSD, în timp ce PDL nu reuşeşte în continuare să depăşească nivelul liberalilor. Democrat-liberalii pot conta, conform datelor studiului, numai pe sprijinul a 17% dintre votanţi, ceea ce s-ar traduce într-o pierdere de 5 mandate.

Elementul cu adevărat îngrijorător pentru democrat-liberali este dat însă de modul în care publicul evaluează activitatea europarlamentarilor partidului – un factor care va conta fără îndoială atât în procesul de desemnare a candidaţilor, cât şi în ecuaţia confruntării politice.

Astfel, numai 3% dintre respondenţi consideră că activitatea europarlamentarilor PDL este una foarte bună, 21% apreciind drept destul de bune eforturile aleşilor democrat-liberali. Prin opoziţie, 34%, respectiv 31% dintre alegători. evaluează drept destul de proastă sau foarte proastă activitatea reprezentanţilor PDL în Parlamentul European. Decalajul aprecierii activităţii europarlamentare este evident: 50% dintre români apreciază drept foarte bună şi destul de bună activitatea europarlamentarilor PSD.

Un capitol la care aleşii PDL stau mai bine este cel al notorietăţii – Elena Băsescu, Theodor Stolojan şi Monica Macovei au un nivel ridicat al notorietătii (de peste 90%). Singurul europarlamentar care se apropie de această cotă este reprezentantu PRM, Corneliu Vadim Tudor.

În ceea ce priveşte aprecierea detaliată a activităţii europarlamentarilor, valorizaţi pe o scară de la 1 la 10, media „notelor” primite de democrat-liberali este de 5,3, în opoziţie cu 6 pentru PSD şi 5,8 pentru PNL. Notele peste „media” partidului sunt primite de Theodor Stolojan (6,5), Monica Macovei (6,1), Cristian Preda (6), Oana Antonescu (5,8) şi, la limita, Marian Jean Marinescu (5,3). Acestia au, prin urmare, cele mai mari sanse sa fie acceptati si in continuare de electorat, si sa obtina un nou mandat dupa alegerile din mai.

Elena Băsescu este cel mai „slab cotat” europarlamentar PDL, primind „nota 4”. Desi are o notorietate comparabila cu un candidat prezidential, aceasta notorietate este majoritar negativa – nu e suficient sa fii cunoscuta pentru a fi si apreciata! Dimpotriva, chiar...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ