PMP vrea 10% la europarlamentare. Sau șansa porcului de Crăciun...

| 23 dec, 2013

Ultimele sondaje referitoare la alegerile europarlamentare indică un scor de aproximativ 5% în dreptul Mișcării Populare, departe de cei 10% la care visează Eugen Tomac.

De obicei, în perioada sărbătorilor de iarnă, la modă erau glumele cu Fuego. Presimt că iarna aceasta va începe o nouă modă: glumele cu Tomac și Mișcarea Populară. Motivul? Declarația președintelui Mișcării Populare (pentru că legal, încă nu poate fi numit partid), făcută sâmbătă în fața Colegiului Național, în care a spus că formațiunea pe care o conduce trebuie să obțină 10% la alegerile europarlamentare, pentru ca mai apoi să poată promova un candidat la prezidențiale.

Ultimele sondaje referitoare la alegerile europarlamentare indică un scor de aproximativ 5% în dreptul Mișcării Populare, departe de cei 10% la care visează Tomac. Adevărata problemă a „popularilor” nu sunt însă sondajele, ci faptul că, legal, încă nu au un partid, nefiind emisă o hotărâre judecătorească definitivă în acest sens. Acest lucru face ca însăși candidatura la alegerile europarlamentare și mai apoi cele prezidențiale, să fie pusă sub semnul întrebării. Legislația în materie nu este suficient de clară dacă un partid înființat în an electoral poate candida la alegerile din anul respectiv. Chiar dacă despre Mișcarea Populară am auzit încă din primăvara acestui an, partidul se consideră înființat la data emiterii hotărârii judecătorești definitive, iar acest lucru urmează a se întâmpla în luna ianuarie 2014.

Tomac încă nu știe dacă din punct de vedere legal are un partid (care în realitate e a lui Băsescu), dar visează la pielea ursului din pădure, altfel spus, alegerile prezidențiale.

Un alt lucru interesant care reiese din declarațiile liderului Mișcării Populare este faptul că toate planurile de unificare a dreptei s-au dus pe apa Sâmbetei. Blaga și PDL îl împing în față pe Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu și-a anunțat și el candidatura din partea FC, formațiune ale cărei rezultate în sondaje se văd după virgulă, iar acum Tomac, sau mai bine spus Băsescu, vrea și el un candidat propriu. De la intenții de unificare, „dreapta” pare să fi ajuns la canibalism. Dacă aceste lupte vor continua, iar USL va rămâne unită până la prezidențiale, foarte probabil nu vom mai avea un al doilea tur de scrutin, iar Antonescu va câștiga scaunul mult dorit de la Cotroceni încă din primul tur.

Revenind însă la partidul construit cu sprijinul Cotroceniului, Eugen Tomac a făcut această declarație în preajma sărbătorilor de iarnă, probabil pentru că speră că a fost auzit de Moș Crăciun, iar acesta îi va mai pune niște procente sub brad, asta pe lângă o hotărâre judecătorească definitivă și înregistrarea formațiunii în Registrul Partidelor Politice. De fapt, de această ultimă dorință se ocupă Moș Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

40 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 2014
unguru
mda
Singura alternativa este partidul liberal cei care au luat atatea masuri pe care Ponta inca le ignora.PMP este experimentul domnului Basescu, acea si Marie cu alta palarie.Din cauza unor personaje lipsite de credibilitate ca Basescu,Ponta,reactiile Romaniei la problemele internationale din ultimii ani au fost timide.
25 mar, 2014
lucianlex
PDL_PMP
De frica prostiilor facute la guvernare cum ar fi taierea salariilor, pensiilor si distrugerea economiei romanesti, acum liderii PDL care au luat acele masuri nocive pentru populatie fug de raspundere si se duc la PMP si insela romanii pentru a fii votati din nou. Tin sa-i dezamagesc pe acesti politicieni fara caracter si sa le amintesc ca romanii nu uita asa usor prostiile facute de acestia si nici nu pot fi dusi de nas prin simpla trecere sub umbrela unui alt partid satelit PMP...Singura optiune viabila pentru Romania este PNL...!!!
25 mar, 2014
Ghinet Iulian
Toti vor putere!
Nu putem si nu trebuie sa-i sprijinim deoarece ei nu au decat un scop imbogatirea lor si ruinarea noastra asa ca nu merita nici macar sa le dam atentia noastra.
25 mar, 2014
lili
!!!
Oricine are drept de participare la alegerile europarlamentare dar sa nu irosim votul pentru PMP.Se stie ca singura alternativa este partidul liberal cei care au luat atatea masuri pe care Ponta inca le ignora. PMP-mostenirea lui Basescu, este o aglomerare de circari ce au nenorocit tara asta. Mostenirea lui Basescu nu consta intr-un partid, consta in distrugerea economiei romane, saracirea populatiei, conditiile din spitale si fondurile infecte pentru acestea si pentru invatamant.
25 mar, 2014
Besnik
Alegerea corecta
Am vrut sa scapam de Traian Basescu, cred ca e de inteles ca PMP este doar un partid artificial creat pentru a acapara capital pentru Basescu. Sper ca romanii nu se vor lasa pacaliti din nou. Ceea ce doreste acum Basescu ca impreuna cu PMP, PDL, PNTCD sa castige destule voturi incat sa isi poata impune politica si pe viitor. Militeaza pentru o dreapta unita, dar defapt ce face o faramiteaza si mai tare. Cred ca singurul partid in jurul caruia se poate concentra dreapta este momentan PNL.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ