Sondaj: echipa favorită a peste 50% dintre pasionaţii de fotbal este Steaua Bucureşti

| 10 iun, 2013

Sondajul realizat de Inscop Research arată că meciurile de fotbal sunt urmărite de aproape jumătate din populaţia României, iar echipa favorită a peste 50% dintre pasionaţii de fotbal este Steaua Bucureşti.

Steaua Bucureşti este echipa de fotbal cu cei mai mulţi suporteri în România, potrivit unui sondaj realizat de Inscop în perioada mai-iunie. Meciurile de fotbal sunt urmărite de aproape jumătate din populaţia României, iar jumătate dintre aceştia au ca echipa favorită pe Steaua.

Sondajul arată că nu mai puţin de 66,4% dintre români cred că fotbalul românesc este corupt, iar majoritatea românilor nu cred în calificarea echipei naţionale la Cupa Mondială din Brazilia 2014.

Peste 44% din populaţia României declară că urmăreşte meciurile de fotbal, în timp ce 53,7% au răspuns negativ. Doar 2% dintre cei intervievaţi nu ştiu sau nu au răspuns.

În topul echipelor de fotbal din Liga I preferate de români mai intră Dinamo Bucureşti (8,8%), Rapid Bucureşti (5,6%), CFR Cluj (5%) şi Petrolul Ploieşti (4,5%). 47,3% din totalul populaţiei nu ştie sau nu a răspuns la această întrebare.

Respondenţii au indicat drept principali vinovaţi pentru corupţia din fotbal pe conducătorii sau patronii echipelor de fotbal (42,1% dintre cei 66,4% care au declarat că există corupţie în fotbal). 35,7% dintre respondenţi consideră că Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal sunt vinovate pentru corupţia din fotbalul românesc, în timp ce 12% acuză jucătorii şi antrenorii. 9,1% nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

În ceea ce priveşte echipa naţională, 19% consideră că România se va califica la Campionatul Mondial de fotbal din 2014, în timp ce 33% nu cred că se va califica. 48% dintre respondenţi au declarat că nu ştiu sau nu au răspuns

Responsabilitatea pentru rezultatele din ultimii ani ale echipei naţionale este atribuită jucătorilor şi antrenorilor (34,8 din care 19,9% consideră că sunt vinovaţi jucătorii, în timp ce 14,9% cred că sunt vinovaţi antrenorii), Federaţiei Române de Fotbal (21%), altcuiva (1,5%). 42,7% nu ştiu să nu răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost realizat de Inscop Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 28 mai - 3 iunie, iar volumul eşantionului a fost de 1.055 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ