Sondaj IRES: Românii au multă încredere în premierul Victor Ponta

| 17 mai, 2013

Românii au mare încredere în premierul Victor Ponta, arată un sondaj IRES. Pe de altă parte, numărul celor care îi acordă puțină încredere lui Traian Băsescu a scăzut în luna mai, față de luna aprilie.

Victor Ponta se bucură de multă încredere din partea a 38% dintre români. Sondajul arată că 13% dintre români afirmă că au foarte multă încredere în premier, 38% - multă, 28% - puţină, 20% - foarte puţină. În aprilie, 12% dintre cei intervievaţi spuneau că au foarte multă încredere în Ponta, 25% - multă, 29% - puţină, 33% foarte puţină. 

Totodată, peste jumătate dintre români (54%) afirmau, în aprilie, că au foarte puţină încredere în preşedintele Traian Băsescu, în timp ce în mai procentul acestora a scăzut la 39%.

În luna aprilie, 5% dintre români susţineau că au multă încredere în Băsescu, 14% - multă, 25% - puţină. În mai, 7% spun că au multă încredere în şeful statului, 20% - multă şi 33% - puţină. 

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, în aprilie 42% dintre respondenţi au spus că au foarte puţină încredere în acesta, în timp ce 6% au răspuns foarte multă, 22% - multă şi 28% - puţină. În mai, 40% au indicat că au foarte puţină încredere în liderul PNL, 4% - foarte multă, 23% - multă şi 31% - puţină. 

60% dintre români au arătat, în aprilie, că au foarte puţină încredere în Dan Diaconescu şi 63% în mai. 44% dintre respondenţi au spus că au foarte puţină încredere în preşedintele PDL, Vasile Blaga, în luna aprilie şi 46% au spus acelaşi lucru în mai. În cazul vicepremierului Liviu Dragnea, cei mai mulţi români - 32% în aprilie şi 35% în mai - susţin că au puţină încredere în acesta. În aprilie, 59% dintre intervievaţi au afirmat că au foarte puţină încredere în Corneliu Vadim Tudor, iar în mai 61% dintre aceştia au dat acelaşi răspuns. 

USL  se bucură de cea mai mare încredere (38%), urmată de PSD - 37%, PNL - 34%, PDL - 15%, PP-DD - 11%, 6% în UDMR.

Cei mai mulţi respondenţi susţin PSD (59%) în cadrul USL, în timp ce 30% pledează pentru PNL, 6% pentru PC şi 5% pentru niciunul, nu ştiu sau nu au răspuns la întrebare. 

Dacă ar avea loc alegeri parlamentare în curân, 60% dintre români ar vota USL, 15% - PDL, 9% - PP-DD, 4% - UDMR, 4% - PRM, 1% - PNG şi 7% alt partid. 

În situaţia în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, 32% dintre respondenţi spun că l-ar vota pe Crin Antonescu, 21% pe Victor Ponta, 19% pe Traian Băsescu, 7% pe Dan Diaconescu, 5% pe Mihai Răzvan Ungureanu, 4% pe Vadim Tudor, câte două procente pe Sorin Oprescu, Gigi Becali, Mugur Isărescu, câte un procent pe Klaus Iohannis şi Călin Popescu-Tăriceanu şi 4% pe altcineva. 

Studiul a fost realizat, în perioada februarie-mai, pe eşantioane naţionale cu un volum minim de 1.072 subiecţi şi are o eroare maximă tolerată de ±3% la o probabilitate de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ