Sorin Alexandrescu, la Poliţie pentru a verifica plângerea împotriva administratorului RCS&RDS

|

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-a prezentat, astăzi, la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti pentru a verifica stadiul cercetărilor în cazul plângerii penale împotriva administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, pe care îl acuză de denunţ calomnios.

Plângerea penală a fost depusă de Sorin Alexandrescu pe 22 iulie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, însă procurorii şi-au declinat competenţa şi au trimis dosarul la Secţia 17 Poliţie.

Sorin Alexandrescu a declarat că procurorii au cerut acum ca poliţiştii să le retransmită dosarul. "Înţeleg că declinarea de competenţă pe care a făcut-o Parchetul acum câteva săptămâni de zile s-a schimbat, astfel că au solicitat retrimiterea adresei şi a dosarului la Parchet", a spus Sorin Alexandrescu.

La 22 iulie 2013, Sorin Alexandrescu a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 împotriva administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, pe care îl acuză de denunţ calomnios.

Avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat că este vorba de o plângere penală pentru denunţare calomnioasă, constând în faptul că Ioan Bendei a inserat în plângerea depusă la DNA afirmaţii neadevărate şi a efectuat "activităţi provocatoare", pentru a obţine probe "mincinoase" şi a-l implica pe Sorin Alexandrescu în săvârşirea "unei pretinse infracţiuni".

În opinia avocatului, prin declaraţiile pe care le-a făcut şi informaţiile eronate pe care le-a furnizat, Ioan Bendei i-a adus grave prejudicii clientului său.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a ameninţat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva sa, dacă nu semnează în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

"În intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat", susţine DNA.

Procurorii declară că, la jumătatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o întrevedere urgentă, împrejurare în care, în ziua de 16 aprilie 2013, între cei doi a avut loc o întâlnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunoştinţă administratorului Ioan Bendei că are în posesie un contract încheiat în anul 2009 între RCS/RDS şi Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei în numele companiei RCS/RDS, valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Anchetatorii susţin că, în accepţiunea lui Sorin Alexandrescu, contractul respectiv reprezenta, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane euro de Dumitru Dragomir, în schimbul căreia acesta din urmă a întreprins demersuri în a susţine compania RCS/RDS în câştigarea licitaţiei organizate de Liga Profesionistă de Fotbal, privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în Liga I.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ