Spitalul Militar foloseşte spirt pentru dezinfectare. Produsele Hexi Pharma au dispărut

| 10 mai, 12:45

Spitalul Militar Central, cel mai mare spital de profil şi unul cu cea mai bună reputaţie instituţională, nu mai are dezinfectanţi pe stoc de două - trei săptămâni, adică exact de la izbucnirea scandalului Hexi Pharma.

Potrivit jurnalistei Emilia Şercan, medicilor care au cerut dezinfectanţi de la farmacia spitalului, care funcţioneaza ca un fel de secţie depozit şi care distribuie materialele sanitare pentru întreg spitalul, li s-a recomandat să folosească spirt!

Spirtul este un antiseptic, însă este slab şi ineficient.

Sursele din sistemul medical susţin că imediat după izbucnirea scandalului Hexi Pharma, toate bidoanele cu dezinfectant care existau pe stoc la Spitalul Militar au fost golite, iar cutiile au fost scoase din incintă. Nimeni nu ordona, pentru că la militari e cu ordin, aşa ceva dacă ştie că lucrurile sunt în regulă, a spus Emilia Şercan pentru Ştirile B1 TV.

"Spitalul Militar Central, cel mai mare spital de profil si unul cu cea mai buna reputatie institutionala, nu mai are dezinfectanti pe stoc de doua – trei saptamani, adica exact de la izbucnirea scandalului Hexi Pharma. Nenorocierea este ca medicilor care au cerut dezinfectanti de la farmacia spitalului, care functioneaza ca un fel de sectie depozit si care distribuie materialele sanitare pentru intreg spitalul, li s-a recomandat sa foloseasca spirt! Spirtul este un antiseptic, insa este slab si ineficient.

Spitalul unde presedintele Iohannis s-a operat acum doua saptamani functioneaza acum pe spirt!

Sursele mele din sistemul medical sustin ca imediat dupa izbucnirea scandalului Hexi Pharma, toate bidoanele cu dezinfectant care existau pe stoc la Spitalul Militar au fost golite, iar cutiile au fost scoase din incinta. Nimeni nu ordona, pentru ca la militari e cu ordin, asa ceva daca stie ca lucrurile sunt in regula.

Managerul spitalului, doamna doctor Florentina Ionita, este medic gastroenterolog. De doua zile o sun si ii dau sms ca sa o intreb ce se intampla in Spitalul Militar si cu ce se sterilizeaza endoscoapele si colonoscoapele la Sectia de Gastroenterologie. Nu-mi raspunde, probabil pentru ca isi inchipuie ca vreau sa o intreb despre concursul trucat prin care Uliana Ochinciuc, partenera de afaceri si de viata a lui Condrea de la Hexi Pharma, a ajuns medic la Spitalul Militar.

Ce pericol a fost pana acum, dar ce pericol este acum cand instrumentarul este mai intai spalat cu apa si sapun, apoi este dat cu spirt si apoi bagat la ultraviolete sau la o alta procedura de dezinfectie. E chestie de noroc, peste ce nimeresti. Noroc, nu proceduri, nu reguli, nu institutii de stat care ar trebui sa ne pazeasca de pericole.

Daca te duci la oftalmolog la Spitalul Militar si te pune Uliana la aparat sa se uite la ochii tai, acel aparat trebuie anterior dezinfectat. Procedura repetitiva, inaintea fiecarui nou pacient. Acum aparatele oftalmologice de la Militar se dau cu spirt. Probabil le da chiar Uliana", a scris Şercan pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ