"Startul negru" de pe Wall Street: America a pierdut 1.000 miliarde de dolari într-o săptămână

| 09 ian, 11:47

Cel mai prost început de an din istoria burselor americane a "spulberat" 1.000 miliarde de dolari de pe pieţele de capital.

După aceste prime cinci zile "brutale" ale anului 2016, pieţele sunt pregătite pentru o nouă săptămâna de declin, îngrijorările venite din China, căderea preţului la petrol şi evoluţia bilanţurilor corporative la început de an fiind considerate pericole potenţiale de către analiştii citaţi de CNBC.com.

"Datele privind numărul locurilor de muncă din SUA reprezintă un semnal pozitiv, dar există încă incertitudini provenite de la situaţia din China. Prăbuşirea preţurilor la petrol constituie, totodată, un factor negativ", a spus said Gina Martin Adams de la Wells Fargo Securities.

Bursele americane au închis vineri în scădere, încheind o săptămâna volatilă, respectiv cel mai prost început de an – niciodată primele cinci zile ale anului nu au înregistrat o evoluţie atât de negativă.

Indicele Dow a coborât în acest interval cu 6,2%, iar S&P 500 cu 6%, acestea fiind cele mai proaste evoluţii înregistrate vreodată în primele cinci zile ale anului.

Nasdaq a scăzut, la rândul sau, cu 7,3%.

Tag-uri: bursa, wall street
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ