Statul caută specialişti pe care îi va plăti cu 5.000 euro. Vezi unde

| 26 noi, 12:28

Statul vrea sa integreze ghiseul.ro intr-un sistem unic gestionat de Trezorerie prin care contribuabilii vor putea sa isi plateasca taxele si impozitele, dar si amenzile de circulatie, catre toate institutiile publice din Romania.

Ghiseul unic de plata anuntat a fost anuntat astazi de Marius Bostan, ministrul pentru Societatea Informationala, si Valentin Mavrodin, directorul general al Trezoreriei, la o conferinta organizata de Visa Europe si ZF cu ocazia aniversarii a 20 de ani de plati cu cardul in Romania.

Sistemul unic care ar putea fi la dispozitia contribuabililor pana la sfarsitul anului viitor prevede ca Trezoreria sa devina acceptatoare pentru platile cu cardul, un proiect care initial trebuia sa fie implementat pana in decembrie 2015.

Platforma unica care va integra ghiseul.ro va realiza centralizarea bazelor de date ale tuturor autoritatilor publice, implementarea platii cu cardul si prin internet banking pentru autoritati si operatorii economici care lucrează cu Trezoreria.

De altfel, Mavrodin spune ca infrastructura de comunicării cu toate institutiile publice din Romania (13.700) poate deveni operaționala pana la sfarsitul anului.

"Transformarea Trezoreriei in acceptatoare la plata cu cardul poate fi implmentata pana la finele anului viitor, doar daca nu vor exista contestatii aberante. Vrem sa centralizam toate informațiile astfel încât sa construim un magazin de impozite si taxe din Romania", a spus Mavrodin.

Directorul Trezoreriei a anuntat ca, pentru implementarea platformei unice de plata a taxelor si impozitelor, statul vrea sa angajeze timp de cativa ani specialisti in carduri din mediul privat, pe care sa ii plătească cu 5.000 de euro net.

Ghiseul.ro este o platforma de plata online a taxelor si impozitelor locale in care sunt inrolate circa 180 de primarii mari, care acoperă aproximativ 70% din zona urbana. Potrivit lui Cătălin Cretu, director regional al Visa Europe, din acest an credentialele de activare in ghiseul.ro vor fi emise si de bănci, prin platformele de Internet Banking, ceea ce înseamnă ca numărul utilizatorilor ar putea creste spectaculos.

De asemenea, Marius Bostan, ministrul pentru Societatea Informationala, a mentionat ca prin integrarea ghiseul.ro platforma unica de plata se va extinde si la persoanele juridice, pana acum ghiseul.ro fiind disponibil doar pentru persoane fizice si PFA.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ