Statul de drept trebuie respectat întotdeauna, nu doar atunci când ne convine

| 27 sep, 2014

Pentru că tot sunt la modă printre internauți scrisorile, am decis să scriu următorul mesaj public adresat candidatului ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Werner Iohannis.

Domnule Klaus Iohannis,

Vă scriu aceste rânduri ca urmare a atacurilor repetate ale lui Mircea Cazan, președintele PNL Sibiu, și Ludovic Orban, vicepreședinte al PNL, la adresa lui Horia Georgescu și a instituției pe care o conduce, Agenția Națională de Integritate.

Pe 25 septembrie 2014, Mircea Cazan, liderul PNL Sibiu, a a declarat pentru Evenimentul Zilei că „(...)Agenţia Naţională de Integritate şi Horia Georgescu au acoperit şi acoperă ilegalităţile premierului Victor Ponta. Şi le acoperă pentru a nu-i crea probleme lui Victor Ponta în tentativa de a ajunge la Palatul Cotroceni”. În aceeași zi, președintele ANI, Horia Georgescu, a fost acuzat de Ludovic Orban, vicepreședinte al partidului pe care îl conduceți, că „foloseşte tertipuri şi proceduri” în ceea ce priveşte dosarul dumneavoastră şi că îşi „depăşeşte competenţele” în acest caz.

De asemenea, în cadrul unei emisiuni de la postul RomâniaTV, de joi, 26 septembrie, Ludovic Orban a reluat atacurile la adresa lui Horia Georgescu și asemenea lui Mircea Cazan, l-a acuzat că „face jocurile” lui Victor Ponta. Faptul că doi lideri ai partidului pe care îl conduceți au transmis aceleași mesaje, demonstrează că aceasta este o acțiune coordonată.

Domnule Klaus Iohannis, pe 26 iulie 2014, la Congresul PNL, ați spus că vă doriți o Românie în care „statul de drept să fie funcţional”. Pe 11 august, în cadrul unei emisiuni televizate, ați spus: „Eu vreau să garantez statul de drept pentru România”, iar exemplele pot continua. În aceste condiții, având în vedere declarațiile a doi lideri importanți ai PNL, cum puteți garanta protejarea statului de drept, când membrii propriului dumneavoastră partid atacă instituții importante pentru funcționarea acestuia? Dacă declarațiile lui Mircea Cazan și Ludovic Orban rămân nesancționate, atunci întreg discursul dumneavoastră despre protejarea justiției și respectarea statului de drept are doar caracter electoral, și nu se bazează pe nimic în realitate. Dacă într-adevăr doriți respectarea statului de drept, atunci aveți încredere în Justiție și lăsați-o să își facă datoria!

Domnule Iohannis, înțeleg situația neplăcută în care vă aflați, din pricina procesului cu ANI și modul în care acesta vă afectează campania electorală, dar în ciuda acestor lucruri, vă atrag atenția dumneavoastră și tuturor membrilor PNL, că statul de drept trebuie respectat tot timpul, chiar și atunci când ne dezavantajează.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ