Iohannis nu are priză la mase

| 28 sep, 2014

Klaus Iohannis candidat. Lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis, cel mai important moment al campaniei sale prezidențiale de până acum, s-a dovedit a fi un fiasco.

Klaus Iohannis candidat. După ce mai bine bine de o săptămână s-a anunțat evenimentul de mare anvergură, la care erau așteptați peste 50.000 de susținători, realitatea a confirmat că Iohannis nu este chiar tipul de om / politician / prezidențiabil care să aibă priză la oameni și oricât ar încerca să-l mai ridice ACL și să-l “vândă” ca pe sfintele moaște, românii pur și simplu nu relaționează cu el. La eveniment nu au fost mai mult de câteva mii de oameni, care și ei au fost apatici și fără chef, pliindu-se perfect profilului lui Iohannis, dar aflați la polul opus al portretului votantului de dreapta.

Citește și: Când Iohannis apare, soare nu răsare

Klaus Iohannis le promite oamenilor “România lucrului bine făcut”, dar s-a lansat în cursa prezidențială printr-un eveniment prost făcut și mult sub așteptările mai-marilor ACL, ceea ce spune multe în primul rând despre candidat. Evenimentul de ieri se voia a fi un mesaj de forță transmis către contracandidați, dar și către votanți, care trebuiau să vadă forță și determinare. În schimb, cei puțini care au fost prezenți l-au văzut pe același Iohannis lipsit parcă de viață, plictisit și arogant care le-a adresat câteva cuvinte incapabile să emoționeze mulțimea sau să creeze sentimentul de adeziune la un plan comun. Faptul că prezidențiabilul ACL nu reușește să strângă în jurul lui nici măcar membrii și simpatizanții celor două partide (care se laudă cu structuri teritoriale puternice) care îl susțin în cursa pentru Cotroceni reprezintă o dovadă clară a unei vulnerabilități și denotă că acesta nu a reușit să se impună ca lider și să le câștige încrederea nici măcar lor.

Miting ACL. Pe de altă parte, ca viitor președinte este periculos să nu reușești să strângi în jurul tău oameni care să susțină proiectul pe care tu îl propui, pentru că odată ajuns la Cotroceni se va adresa doar unui grup restrâns de persoane și nu va fi președintele tuturor românilor, iar prin prisma experienței ultimilor 10 ani putem spune că acest lucru contravine bunăstării generale a cetățenilor. Astăzi, atât cei prezenți, cât și trecătorii au putut vedea cam cum ar sta treburile dacă Iohannis ar fi ales președinte, iar scena politicii ar fi dominată de un om de paie susținut de echipa lui Băsescu, care rebranduită a devenit să fie echipa lui Iohannis.

Citește și: Lansarea lui Iohannis - deja-vu Băsescu 2009?

O altă chestiune care s-a confirmat prin eșesul înregistrat de ACL prin evenimentul de lansare se referă la faptul că Iohannis nu trezește interes pentru mass-media, care a ignorat aproape în totalitate manifestarea din Piața Victoriei. Nu cred că este greșit să spunem că în afară de haosul din trafic, lansarea candidaturii lui Iohannis nu a generat niciun fel de impact.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 oct, 2014
Anca Vlase
Cine n-are priza la mase, are priza la case.
Bicoz ov za esec:)))))))
28 sep, 2014
Cristian
Locuri de munca de acasa !
Cauti un loc de munca ?
Iti propun un loc de munca de acasa din fata calculatorului, contract legal din prima zi . Oferta este foarte serioasa si multi oameni s-au inscris deja . Nu sti ce pierzi daca nu vei incerca . Este o afacere foarte serioasa si de incredere , se cauta oameni care sa lucreze pentru 300 de dolari lunar .Daca te intereseaza trimite textul "vreau" la adresa de email : [email protected]
28 sep, 2014
Costy
DOAR IOHANNIS.
Vom vota in masa IOHANNIS.
28 sep, 2014
yooo
fara ponta
Oricare dintre ceilalti candidati e mai indicat decat plagiatorul hot si mincinos. Un comunist subjugat baronilor penali care spera sa iasa presedinte si sa-i scape de bulau. Asta de a scris articolul e psd-ist suta-n mie...
28 sep, 2014
taranistu
El are respectul si simpatia poporului. Masele nu reprezinta nimic.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ