Elena Udrea și Klaus Iohannis își bat joc de “România frumoasă” și “România lucrului bine făcut”

| 29 sep, 2014

O dată cu apropierea alegerilor prezidențiale, crește în mod firesc și interesul opiniei publice de a vedea care sunt ofertele electorale ale principalilor candidați în cursa pentru Președinția României și din ce se comun proiectele acestora de țară.

Nu toți candidații par însă să se fi pregătit cu seriozitate pentru acest moment. Chiar dacă de-acum mai toți și-au lansat în mod oficial candidaturile, multe dintre programele prezidențiabililor par mai degrabă o colecție de fraze golite de conținut și care duhnesc a ipocrizie.

Să luăm spre exemplu cazul Elenei Udrea. Cu un tupeu de neimaginat, blonda candidată a lui Traian Băsescu încearcă să îi convingă pe români pe site-ul său de campanie că ar candida pentru o ”Românie frumoasă”. Numai că, parcurgând secțiune cu secțiune respectivul site nu găsim nicio frântură de progam, ci doar o hartă cu ”realizările” Elenei Udrea în care terenurile în pantă au fost brusc aduse la nivel, iar mânăriile și afacerile de corupție pe care le-a gestionat ca ministru au dispărut ca prin farmec. În schimb, peste tot tronează la loc de cinste Traian Băsescu, semn că prezidențiabila PMP nu vrea să lase nicio îndoială românilor că își dorește fotoliul de la Cotroceni pentru a duce mai departe regimul actualului șef al statului.

Citeşte şi: Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

Și mai dezamăgitoare este oferta electorală a lui Klaus Iohannis. Candidatul care pretinde că oferă un alt model de președinte și care susține o ”Românie a lucrului bine făcut” încearcă să îi cucerească pe români printr-un colaj care conține sinteza programului său prezidențial. Numai că, la o privire mai atentă asupra coperții, realizăm că nu toate imaginile prezentate sunt din România, deși acestea sunt puse una lângă alta pentru a forma harta țării noastre.

Așa cum au remarcat cu siguranță marea majoritate a microbiștilor, pe respectiva copertă se găsește nu imaginea stadionului nostru național, ci a celui din Varșovia. Probabil imaginea Arenei Naționale ar fi adus aminte de lansarea triumfală, la care au participat peste 70.000 de oameni a lui Victor Ponta, așa încât creativii lui Klaus Iohannis au încercat să găsească o soluție originală și să mute România în Polonia.

Apoi, dacă privești la aceeași copertă nu se poate să nu remarci că la loc de cinste în colaj se găsesc imagini cu Asmita Gardens, complex rezidențial din zona Tineretului din București, dar și două imagini cu Promenada Mall și Sky Tower. Ceea ce în fond nu poate constitui o surpriză din moment ce Klaus Iohannis are o binecunoscută pentru imobiliare.

Dar poate cel mai neplăcut element legat de colajul în discuție, și care a fost descoperit de jurnalișitii de la Cancan, este că niciuna dintre imaginile folosite de candidatul ACL nu a fost folosita cu licență, sau sub acordul proprietarilor. Iar dacă la aceasta adăugăm și că ideea în sine a colajului a fost copiată din broșuri de prezentare ale unor agenții turistice, ”România lucrului bine făcut” propusă de Klaus Iohannis nu reușește decât să dovedească o dată în plus totala lipsă de originalitate și incapacitatea candidatului ACL de a furniza un proiect serios.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2014
dana
Munca de calitate (operator online)
si bine platita: 300 de dolari lunar! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Garantat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Cereti urgent detalii la email [email protected]
29 sep, 2014
vili
prezidentiale
Tāteacā ,care este mai bun atunci ?nepotul lui Ilici? vrei sa mergem tot in comunism si sa ramanem tot prosti? Esti un boschetar PSD-ist ,vai mama ta!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ