Klaus Iohannis spune DA exploatării gazelor de şist

| 29 sep, 2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, că este de acord cu explorarea gazelor de şist, dar în ceea ce priveşte exploatarea acestora a arătat că este de gândit dacă tehnologia care se utilizează în acest scop este una sigură.

'Sunt pentru explorare, trebuie să ştim ce avem în subsol. Pentru exploatare cred că e bine să ne gândim un pic dacă tehnologia folosită în ziua de astăzi e suficient de sigură. Trebuie să ţinem cont de două chestiuni - de mediu şi de comunitatea care trăieşte acolo şi dacă avem o tehnologie care este foarte sigură, putem să o aplicăm, dacă nu, atunci trebuie să avem tăria să spunem: încă nu avem o tehnologie suficient de sigură, hai să mai aşteptăm, poate, un pic', a spus Iohannis, la Adevărul Live.

În ceea ce priveşte proiectul minier de la Roşia Montană, liderul liberal a declarat că în forma în care este acum nu îl susţine, întrucât riscurile de mediu i se par 'pur şi simplu prea mari şi prea greu de gestionat'.

Citeşte şi: STUDIU: Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, consecinţe catastrofale pe termen mediu/lung

El a dat exemplu situaţiei din Canada unde, utilizându-se aceeaşi tehnologie, s-a produs o catastrofă de mediu. Iohannis a punctat că o astfel de catastrofă ar avea consecinţe mai grave în România, zona fiind mai dens populată faţă de locul din Canada unde a avut loc accidentul.

'Şi aici, dacă avem o tehnologie sigură, bună, modernă, care permite exploatarea în condiţii bune şi sigure şi crearea de locuri de muncă acolo, împreună şi cu protejarea patrimoniului cultural de acolo, se poate gândi un proiect, dar aşa cum este acum, nu', a conchis Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ