Iohannis – trădare până la capat în relația cu Antonescu

| 29 sep, 2014

Klaus Iohannis i-a suflat lui Crin Antonescu și candidatura la Palatul Cotroceni, după o luptă internă la cuțite între aceștia pe baza sondajelor efectuate în cadrul partidului, despre care Antonescu susține că aceste cercetări sociologice au fost făcute „pe picior”.

Azi prieten, mâine dușman! Așa se traduce ralația dintre Crin Antonescu și Klaus Iohannis, după ce primarul de la Sibiu a uneltit pe la spatele lui Antonescu pentru a trage sforile în favoarea sa. Fervent susținut de fostul președinte liberal încă din 2009, Iohannis s-a dovedit a nu fi recunoscător față de Crin, ba chiar s-a folosit de fostul lider PNL pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi ale puterii.

Crin Antonescu, în calitate de conducător al Partidului Național Liberal, în 2009, l-a adus în formațiunea sa politică pe Klaus Iohannis. Ba chiar, în același an, Antonescu s-a luptat cu președintele Traian Băsescu pentru a-l pune pe edilul de la Sibiu premier al României și a făcut apel la șeful statului ca „în al doisprezecelea ceas” să acționeze „rațional, pragmatic și democratic” și să recunoască majoritatea parlamentară, care îl susține pe Klaus Iohannis ca premier.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

Mai mult, Crin Antonescu a declarat în trecut în cadrul unei ședinte comune a Camerei Deputaților și Senatului, că dezbaterea din Parlament pe tema majorității parlamentare, care îl susține pe Iohannis ca prim-ministru, este „o premieră în viața politică”, întrucât primarul Sibiului întrunește toate calitățile necesare pentru această funcție.

Totodată, unul dintre motivele principale pentru care Uniunea Social Liberală USL s-a destrămat a fost legat de faptul că co-președintele USL, Crin Antonescu, a dorit să-l impună în guvern pe Klaus Iohannis nu doar ca ministru de Interne, ci și ca vicepremier. Și astfel, ruperea forțată a USL de către Antonescu a dus nu numai la distrugerea unei alianțe politice de succes, ci și la distrugerea carierei sale politice.

Klaus Iohannis i-a furat președinția Partidului Național Liberal lui Crin Antonescu, unde pentru ca edilul Sibiului să obțină nominalizarea partidului, Iohannis a aranjat în așa fel Congresul încât să se adopte o rezoluție care să îi fie favorabilă, conform declarațiilor date de Antonescu la Digi TV, după desemnarea lui Iohannis lider liberal.

Iar de la președinte PNL la președinte al României a fost doar un singur pas în cariera lui Klaus Iohannis. Primarul de la Sibiu i-a suflat lui Antonescu și candidatura la Palatul Cotroceni, după o luptă internă la cuțite între aceștia pe baza sondajelor efectuate în cadrul partidului, despre care Antonescu susține că aceste cercetări sociologice au fost făcute „pe picior”.

Citeşte şi: Crin Antonescu, umilit de Klaus Iohannis pînă la capăt

Și astfel, după trădarea dureroasă a lui Klaus Iohannis, Crin Antonescu e OUT din PNL. Fostul lider liberal nu a fost alături de actualul lider PNL la lansarea candidaturii sale pentru Palatul Cotroceni din Piața Victoriei. Chiar și Klaus Iohannis a declarat recent că relația sa cu Crin Antonescu este una distantă, destul de rece.

Numai că, în contextul în care Iohannis îl avea alături, până nu demult, pe prietenul său Antonescu, este  imperios necesară o explicație cu ce s-a întâmplat de Crin Antonescu și-a luat girul pentru Iohannis din viața politică. Românii trebuie să afle ce a stat la baza schimbării de atitudine a fostului președinte PNL, care înainte îl susținea cu tărie pe Iohannis, ca premier – vicepremier, iar acum nu știe nici măcar dacă îl votează sau nu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ