Cum vrea să blocheze Iohannis România, după ce a blocat Bucureștiul

| 29 sep, 2014

La o săptămână după ce premierul Victor Ponta și-a lansat oficial candidatura la alegerile prezidențiale în fața a zeci de mii de români, Klaus Iohannis a încercat să arate că nu este mai prejos și a organizat un miting în fața Palatului Victoria.

Încercând să creeze impresia că este la fel de popular precum liderul social-democrat, edilul Sibiului și-a organizat lansarea oficială a candidaturii la alegerile prezidențiale printr-un miting ce s-a dorit a fi unul cu o audiență ridicată. Cu toate acestea, lucrurile au ieșit cam pe dos. În ciuda eforturilor întreprinse de Vasile Blaga de a mobiliza cât mai mulți oameni, la manifestare au fost prezenți destul de puțini susținători, majoritatea plătiți, iar unii dintre ei neștiind nici măcar cine este Klaus Iohannis. În plus, lansarea în cursa prezidențială a lui Klaus Iohannis a reușit să dea peste cap Capitala, blocând traficul pe principalele artere care tranzitează Bucureștiul de la Nord la Sud.

Lansarea oficială în cursa prezidențială a lui Klaus Iohannis a reușit să devoaleze o dată în plus incapacitatea candidatului ACL și a celor care îl suțin de a aborda relația cu românii altfel decât de o manieră disprețuitoare. Practic, deși pare ca fiind doar o eroare organizatorică, faptul că ACL nu a luat în considerare efectele asupra circulației din București pe care le va avea o lansare desfășurată în Piața Victoriei demonstrează în fond o nepăsare și o lipsă de respect inacceptabile pentru un candidat la Președinția României.

De altminteri, disprețul față de români este unul dintre elementele caracteristice ale regimului pe care Klaus Iohannis vrea să îl continue prin candidatura sa la cea mai înaltă funcție în stat. Candidatul ACL nu vine în fața românilor cu un proiect propriu pentru România, ci cu o colecție de vorbe goale, al căror unic scop este acela de a acoperi adevărata miză a dorinței sale de a ajunge la Cotroceni: readucerea la putere a celor care le-au tăiat pensiile și salariile românilor.

Acest scenariu a fost deja operaționalizat în teritoriu, acolo unde, încălcând angajamentele luate în fața românilor la alegerile din 2012, liberalii s-au aliat cu PDL, după au părăsit USL, și au forțat crearea unor majorități ilegitime în raport cu votul electoratului. Puțin le-a păsat oamenilor lui Iohannis că în acest scop au blocat practic buna funcționare a administrațiilor locale și au trădat astfel interesele cetățenilor. Pe liberali i-a interesat doar să obțină sprijinul lui Vasile Blaga și al PDL pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

Modul în care liberalii și democrat-liberalii au organizat evenimentul de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidențiale a fost o dovadă de lipsă de respect la adresa românilor. Punând pe primul loc desfășurarea unui asemenea eveniment în dauna interesului public, blocarea Capitalei de către ACL nu reprezintă decât o dovadă în plus a ceea ce Klaus Iohannis le pregătește din toamnă românilor, dacă ar ajunge președinte. Astfel, în cazul în care va câștiga alegerile, pentru a-și duce la împlinire planul de a-i readuce pe deplin la putere pe aliații săi, Klaus Iohannis are de gând să blocheze România prin încercarea sa de a alcătui o nouă majoritate parlamentară artificială în Parlament, care să permită revenirea la Palatul Victoria a celor care i-au sărăcit și umilit pe români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2014
roman
D-le Dumitrache intre denumirea ziarului si felul in care prezentati d-voastra este vizibila incompatibilitatea ,cum puteti asemana blocarea Bucurestiului cu ce se va intampla dupa castigarea alegerilor de catre Iohanis.As fi curios sa aflu daca v-ati gandit la asemanarea "meciului lui Ponta de pe Arena Nationala cu ceea ce vedeam la Tv.inainte de 89.Aveti o fata de tanar dar nu admit sa fiti si prost...inteles.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ