Iohannis vs. Ponta – „Marea Dezbinare” vs. „Marea Unire”

| 28 sep, 2014

Klaus Iohannis candidat. Lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni din partea Alianței Creștin – Liberale ACL se aștepta a fi una cu fast, cu zeci de mii de simpatizanți care să umple Piața Victoriei. Însă lucrurile nu au stat așa nici pe departe, pentru că din 50 000 de susținători pe care ACL îi dorea alături de Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențiale, doar 10 – 15 mii  simpatizanți au fost prezenți.

Miting ACL. Deși PNL și PDL au criticat lansarea lui Victor Ponta, unde au acuzat că oamenii au fost plătiți pentru a merge pe Arena Națională, un reportaj cu camera ascunsă realizat de România TV a arătat că acuzele aduse liderului PSD au fost total false și că mituirea oamenilor pentru a participa la lansarea lui Iohannis este cea care caracterizează Alianța Creștin Liberală.

Lovitura grea pe care PDL i-a servit-o lui Klaus Iohannis trădează ipocrizia și minciuna din spatele mașinăriei de campanie a Președintelui PNL. Astfel, unul dintre organizatorii din partea PDL Sector 4 București a negociat cu o echipă de televiziune tariful pentru fiecare persoană în parte care să meargă la evenimentul lui Iohannis.

Potrivit imaginilor surprinse cu camera ascunsă, PDL a oferit 10 lei pentru fiecare participant la miting. Dar lovitura a fost cu atât mai dură cu cât democrat – liberalii au boicotat discursul lui Klaus Iohannis „Stăm de la 10 – 11. Când începe Iohannis să vorbească, plecăm!” a fost strategia perversă a PDL a aceluiași lider a formațiunii din Sectorul 4 al Capitalei.

Citește și: Când Iohannis apare, soare nu răsare

Klaus Iohannis discurs. De altfel, discursul candidatului Klaus Iohannis a fost unul plictisitor, ce nu a reușit să ofere încredere simpatizaților pentru o Românie mai bună.  Iohannis declara că „România trebuie să devină țara lucrului bine făcut!”, în timp ce participanții se arătau fără chef și dezamăgiți, fiind mult mai interesați de plata de la sfârșitul evenimentului.

Atmosfera agitată și conflictuală din cadrul evenimentului de lansare a prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, a arătat politica de viitor pe care o dorește liderul liberal pentru România: scandalul și diviziunea din societatea românească promovată de regimul Băsescu! Asta în opoziție cu mitingul de acum o săptămână, când Victor Ponta și-a lansat candidatura pentru Palatul Cotroceni, care s-a aflat sub semnul „Marii Uniri” și nu a „Marii Dezbinări”, pe care Iohannis a practicat-o la prezentarea candidaturii sale.

Victor Ponta candidat. Evenimentul de lansare a prezidențiabilului Victor Ponta, desfășurat pe Stadionul Arena Națională, a fost unul grandios, în care abordarea a fost una calmă și neconflictuală față de cea agresivă din cadrul mitingului lui Iohannis. Sloganul lansării lui Ponta „Mândri că suntem români!” a apărut pe peluza stadionului din spatele scenei, unde patru panouri conțineau motive tradiționale populare românești.

Lansarea lui Victor Ponta  a debutat cu un mic concert, susținut de Lidia Buble, unde atmosfera a fost încântată de versurile melodiei „Noi simțim la fel/Gândim la fel/ Iubim la fel”. Vizibil emoționat, Victor Ponta le-a spus participanților ca la cei 42 de ani ai săi, după ce a devenit președinte PSD la 37 de ani și premier la 39 de ani, se simte pregătit să devină Președintele românilor.

Liderul PSD a atins în discursul său registrul naționalist și religios  și a spus că este stănepotul unui român din Ardeal, care în 1917 a cerut cetățenie pentru a lupta alături de români pentru Marea Unire, precum și nepotul unui preot care l-a învățat că e important să crezi în Dumnezeu. Premierul și-a încheiat discursul într-o notă naționalistă, cu un citat dintr-un cântec al lui Tudor Gheorghe „Aici este țara mea și neamul meu cel românesc/ Aici eu să mor aș vrea, aici vreau să trăiesc.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2014
Albusibiu
Adevarul 1990
Ce imi place publicatia asta on-line. Parca citesc Adevarul din 1990! Fix aceeasi metoda de frazare si de punere in context.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ