Lansarea lui Iohannis - deja-vu Băsescu 2009?

| 28 sep, 2014

Evenimentul de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale s-a desfășurat sâmbătă, în Piața Victoriei, sub semnul norilor și ploii. Cei doar 14.000 de activiști PNL și PDL care i-au făcut galerie primarului din Sibiu au fost o dezamăgire cruntă pentru liderii liberali și portocalii, care au anunțat o prezență de cel puțin 50.000 de persoane.

În plus, webcam-urile instalate în zonă, care transmit imagini non-stop pe internet, au arătat cum, în timpul discursului lui Iohannis, foarte multe persoane au plecat din Piața Victorie înapoi spre autocare, fiind probabil plictisite și sătule să îndure frigul. Iar participanți la eveniment au declarat că majoritatea activiștilor au fost aduși cu autocarele din Giurgiu și Sălaj, astfel explicându-se numărul mare de pancarde inscripționate cu aceste două zone.

Informațiile apărute în presă arată că prețul pentru prezența la lansarea ACL a fost între 10 și 40 de lei de persoană. Această realitate, dar și faptul că Iohannis nu a reușit măcar să-și mobilizeze susținătorii din Sibiu sunt simbolul eșecului pentru candidatul liberal, care demonstrează lipsa de suport popular pentru candidatura primarului neamț, probabil cauzată și de faptul că acesta este privit ca „un străin neortodox care vrea să ajungă la conducerea țării prin sforile trase de Traian Băsescu”, potrivit unui participant la eveniment care nu a dorit să rămână anonim.

Discursul lui Iohannis nu a avut un efect pozitiv asupra publicului. Fiind împresurat de atacuri politice și ură, acesta a demotivat românii prezenți în Piață, care probabil se așteptau la un mesaj frumos despre România, despre regăsirea rolului puternic pe care țara noastră îl poate avea în România și în lume. Dimpotrivă, în loc ca mesajul lui Iohannis să reprezinte o chemare la uniune, acesta a fost un simplu atac politic a-la-Băsescu.

Avându-i alături pe Vasile Blaga, Ludovic Orban, Cătălin Predoiu și Mihai-Răzvan Ungureanu, Klaus Werner Iohannis a arătat că este actorul intereselor ascunse ale oamenilor apropiați de Traian Băsescu și al dezbinării. De ce? Pentru că cel care l-a adus pe Iohannis în PNL, Crin Antonescu, nici măcar nu a participat la eveniment.

Așadar, asemănările dintre Iohannis și Băsescu, în ceea ce privește lansările de candidatură, sunt numeroase, dar numai în sens negativ. Pornind de la aceeași camarilă portocalie care a făcut galerie pentru candidatul care vrea să îi aducă înapoi la putere, până la banii dați activiștilor prezenți la eveniment și la discursul plin de ură, Klaus Iohannis demonstrează că este un adept nepriceput al lui Băsescu, care nu are viziune și voință proprii, ci doar sfori legate de mâini și de picioare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ