ELENA UDREA: Nu ştiu dacă voi fi regina României, dar sigur voi fi un preşedinte bun

| 27 sep, 2014

Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că este mândră să fie ”moştenitoarea” lui Traian Băsescu şi l-a asigurat pe acesta că dintre toţi candidaţii ea este cea mai bună, adăugând: ”Nu ştiu dacă voi fi regina României, dar sigur voi fi un preşedinte bun”.

Elena Udrea a declarat, la Congresul PNŢCD la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, că este mândră să fie ”moştenitoarea” acestuia, susţinând că România are nevoie de un preşedinte puternic, implicat şi curajos.

România are nevoie de un preşedinte puternic, implicat, curajos, un preşedinte care să fie în stare să ducă pe mai departe lupta de zece ani a lui Traian Băsescu pentru o justiţiei independentă, pentru un stat de drept real, funcţional, pentru reforme (...) În zece ani mulţi au pornit alături de noi şi pe drum s-au pierdut pentru că luptra aceasta nu a fost uşoară. Nu ştiu dacă voi fi regina României, dar sigur voi fi un preşedinte bun şi chiar dacă eu sunt şi mai puţin perfectă, caut acum grade de comparaţie, vă asigur domnule preşedinte că sunt cea mai bună dintre candidaţii înscrişi în această competiţie“, a afirmat Elena Udrea, adresându-i-se preşedintelui Traian Băsescu.

Ea a mai spus că, din păcate, românii nu vor putea să aleagă preşedintele ideal, cu toate că este convinsă că ”în ţară sunt oameni mult mai pregătiţi şi potriviţi pentru a fi preşedintele României din noiembrie încolo, dar alegerea se va face dintre cei care s-au înscris în competiţie“.

”Dintre aceştia, vă asigur că sunt cea mai bună“, a mai spus Udrea.

Candidatul PMP la Preşedinţie i s-a adresat apoi liderului ţărănist Aurelian Pavelescu, căruia i-a spus că are în sală doi preşedinţi ai României - ”cel actual şi viitorul“.

”Drumul României trebuie să fie înainte, chair dacă nu o să fie totdeauna delicat, deşi nu ştiu dacă imaginea de delicat mi se potriveşte mie în politică. (...) Acum zece ani, modelul cerut era cel al preşedintelui pe care îl avem acum, un preşedinte care să se lupte cu sistemul şi să-l învingă. Dacă în mandatele lui Ion Iliescu, nu mai ştiu câte a avut, 5-6, sistemul securisto-comunist a înflorit, dacă în vremea lui Emil Constantinescu sistemul l-a învins la finalul mandatului, astăzi cu Traian Băsescu acest sistem a fost înfrânt“, a mai spus Udrea.

La ieşirea din sala în care are loc congresul, un jurnalist a întrebat-o dacă acceptă ”testul Iohannis“ şi dacă poate spune câte articole are Constituţia României, câte se referă la funcţia prezidenţială şi care este primul dintre acestea.

”Parcă articolul 81 este primul care se referă la preşedinte (n.r.- articolul 80 este primul din Constituţie care se referă la preşedinte, articolul 81 se referă la alegerea preşedintelui). Cert este că articolele care se referă la preşedinte le-am studiat şi le-am pus în practică în diferite moduri, în nenumărate ocazii în ultimii zece ani. Am studiat atribuţiile preşedintelui de 1.000 de ori la suspendări, la demiteri. Iar primul articol spune că (preşedintele - n.r.) este garantul funcţionării corecte a instituţiilor, parcă ceva de genul acesta“, a spus ea.

Udrea a mai fost întrebată cum vede solicitarea făcută vineri de DNA în cazul celor nouă foşti miniştri, ea spunând că este o ”acţiune care arată că justiţia funcţionează în România“ şi este lucru pozitiv.

Ea a mai spus că implicarea preşedintelui Traian Băsescu în susţinerea ei este constituţională.

”Este şi responsabilitatea preşedintelui să lase ţara pe mâna celui care vor duce mai departe această luptă pentru democraţia reală. Faptul că mă susţine pe mine se datorează şi listei candidaţilor înscrişi. La momentul actual corespund cel mai bine modelului de care ţara are nevoie din noiembrie încolo“, a afirmat Elena Udrea.

La Congresul PNŢCD de la Poiana Braşov, unde urmează să fie aleasă o nouă conducere a partidului, a participat şi preşedintele Traian Băsescu. Acesta a declarat că ”Elena Udrea este bună pentru România” şi că poate garanta faptul că este un om inteligent, care face compromisuri politice, adăugând că speră totuşi ca aceasta să fie capabilă, la nevoie, să facă şi compromisuri.

”Ca un om pe care am crescut-o din punct de vedere politic, vă pot garanta că este un om inteligent, la care nu veţi găsi fluctuaţii de opţiuni, nu veţi găsi compromisuri politice. Eu am făcut compromisuri, pentru că trebuit să le fac, dar cel puţin la candidatul dumnevoastră şi al PMP pentru prezidenţiale nu o să găsiţi compromis politic”, a afirmat Traian Băsescu, mulţumindu-le ţărăniştilor pentru susţinerea Elenei Udrea în campania electorală.

Şeful statului a mai spus că ceea ce l-a impresionat la Elena Udrea a fost că, după el, a fost ”al doilea om politic atacat de trusturile lui Voiculescu şi a rezistat”.

”Asta o recomandă ca politican care ar avea forţă să continue drumul. Nu am pretenţia să îl continue la fel. Deşi uneori am glumit, trebuie să spun că am fost departe de a fi perfect. Orice preşedinte, după mine, poate năzui să facă lucrurile mai bine, mai delicat, mai înţelept, mai puţin brutal, dar să le facă. Eu probabil am avut abordarea comandantului, care a spus: «A, un perete, nici o problemă, trebuie să trecem prin el». Mi-ar plăcea ca ea să găsească soluţia să ocoleasă peretele, dacă poate”, a precizat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 sep, 2014
Votant
Ufdrea !
Ptiu, să nu te deochi !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ