Steaua a ratat calificarea în grupele Europa League, dar a învins Rosenborg cu 1-0, la Trondheim

| 27 aug, 23:49

Steaua București a învins formația norvegiană Rosenborg Trondheim cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe stadionul ''Lerkendal'', în manșa secundă a play-off-ului Europa League la fotbal, dar a ratat calificarea în grupele competiției după 0-3 în prima partidă.

Adrian Popa (53) a marcat golul acestui succes care salvează onoarea ''roș-albaștrilor''.

Meciul s-a desfășurat pe un teren greu, îmbibat cu apă, pe o ploaie insistentă.

Rosenborg a fost mai bună în debutul meciului și a atacat în valuri, dar nu a reușit să își creeze ocazii clare de gol. Prima oportunitate notabilă a fost lovitură liberă a lui Helland (21), de la 18 metri, însă mingea s-a dus pe lângă poartă.

Un moment nefericit s-a petrecut în minutul 25, când Muniru Sulley și Selnaes s-au dat cap în cap la un duel la centrul terenului, iar scandinavul nu a mai putut continua.

Până la pauză, fiecare formație a trecut pe lângă deschiderea scorului, dar șutul deviat al lui Iancu (41) a fost reținut cu greutate de portar. Konradsen (43) a fost și el aproape de gol, la o minge trimisă în el de Muniru.

După pauză, pe contraatac, Chipciu l-a lansat pe Popa, care a driblat portarul și a marcat golul Stelei (53).

Steaua a avut șansa de a-și majora avantajul, dar Tade a tras modest (58) și mingea a fost reținută de Hansen.

Rosenborg și-a creat și ea o situație bună, dar Jensen (71) a tras pe lângă poartă din afara careului.

Până la final fiecare formație a căutat să înscrie, dar jucătorilor le-a lipsit luciditatea.

Eliminarea Stelei face ca România să nu aibă nicio echipă în toamna europeană, fapt care nu s-a mai consemnat de 12 ani, din sezonul 2003-2004.

Rosenborg Trondheim — Steaua București 0-1 (0-0)

A marcat: Adrian Popa (53). 
Trondheim, Stadion Lerkendal 
Europa League — play-off (manșa a doua) 
În prima manșă: 3-0.

Au evoluat echipele:

Rosenborg: 1. André Hansen — 21. Fredrik Midtsjo, 14. Johan Ladre Bjordal, 5. Hólmar Eyjólfsson, 22. Jonas Svensson — 7. Mike Jensen (căpitan), 20. Ole Selnaes (10. Matthías Vilhjálmsson, 29), 24. Anders Konradsen — 23. Pal André Helland, 15. Alexander Soderlund, 11. Tobias Mikkelsen. Antrenor: Kare Ingebrigtsen. 
Rezerve neutilizate: 12. Alexander Hansen — 3. Mikael Dorsin, 8. Morten Gamst Pedersen, 18. Magnus Stamnestro, 34. Sivert Solli.

Steaua: 1. Florin Niță — 22. Jean Sony Alcénat (6. Paul Papp, 46), 33. Fernando Varela (căpitan), 13. Alin Toșca, 16. Guilherme — 8. Lucian Filip (94. Rareș Enceanu, 75), 11. Muniru Sulley — 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu, 7. Alexandru Chipciu — 80. Gabriel Iancu (15. Grégory Tadé, 46). Antrenor: Mirel Rădoi. 
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru — 2. Cornel Râpă, 21. Nicandro Breeveld, 17. Alexandru Tudorie. 
Arbitru: Bobby Madden; arbitri asistenți: Graham Chambers, Douglas Ross; arbitru de rezervă: John Beaton (toți din Scoția) 
Delegat UEFA: Christian Mutschler (Elveția), observator UEFA pentru arbitri: Iciko Lozev (Bulgaria) 
Cartonașe galbene: Iancu (13), Stanciu (23), Bjordal (47), Jensen (51), Chipciu (85), Helland (90+3).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ