UPDATE Steaua pierde două puncte în finalul meciului de la Basel. Visul european se îndepărtează

| 06 noi, 2013

FC Basel şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), miercuri seara, pe St Jakob-Park, din Grupa E a Ligii Campionilor al fotbal, după ce steliştii au primit gol în prelungiri.

Federico Piovaccari (17) a deschis scorul pentru Steaua, dar Giovanni Sio (90+1) a restabilit egalitatea într-un final dramatic şi nedrept. Steaua rămâne pe ultimul loc în grupă, cu două puncte, ambele obținute cu Basel. Elvețienii ocupă poziția a treia, cu cinci puncte. În ultimele două etape ale grupelor, echipa lui Reghecampf va întâlni pe Schalke pe teren propriu și pe Chelsea în deplasare.

FC Basel a dominat teritorial din startul partidei şi prima şansă de gol a venit în minutul 11, când Delgado a trimis periculos din lovitură liberă. Steaua a cerut penalty în min. 14, când Piovaccari a fost dezechilibrat evident în careu de Schaer, dar arbitrul lusitan a lăsat jocul să continue. Campioana României a reuşit să deschidă scorul în min. 17, când Szukala l-a lansat cu o pasă pe Piovaccari, italianul a dejucat scăpat de marcajul fundaşilor şi a scăpat singur cu portarul pe care l-a executat: 0-1.

La doar un minut după aceea, gazdele au avut o bună ocazie de egalare, dar Frei a reluat peste poartă. Tătăruşanu a intervenit salutar în faţa lui Salah (25), în marginea careului de 6 metri, şi tot jucătorul egiptean a ratat o altă situaţie bună, spre finalul primei reprize, când şutul său telefonat a fost reţinut de portarul Stelei.

Ultimele minute ale primei părţi puteau aduce un nou gol pentru Steaua, dar Sommer s-a opus providenţial în două rânduri mingilor trimise de Szukala şi Gardoş (43). Apoi, Szukala a trimis pe lângă ţintă (44).

Steaua a suferit o pierdere importantă în finalul primei reprize, când Pintilii s-a accidentat şi a fost înlocuit.

În partea a doua a meciului, Basel a pus presiune pe apărarea Stelei, care a rezistat destul de bine. Gazdele au avut două şanse bune, însă, în min. 62, când şutul lui Frei a fost blocat in extremis de Georgievski, iar apoi Ivanov a reluat cu capul puţin alături. Gardoş a avut o intervenţie salutară în min. 73 în faţa lui Stocker. Apoi a fost rândul lui Filip să-l blocheze pe Sio (77).

La poarta cealaltă, Tănase a încercat să-l surprindă pe Sommer, dar şutul a fost slab (87).

Basel a reuşit egalarea în cele din urmă prin Sio (90+1), scăpat de Georgievski: 1-1.

Steliştii au luptat pentru fiecare palmă de teren, s-au sacrificat, şi-au dorit foarte mult să câştige la Basel, dar nu au reuşit şi au şanse mici să continue în Europa League. A fost de ajuns un moment de neatenţie şi toată munca depusă în acest meci, tot jocul bun a fost practic şters de acest rezultat.

Chipciu a debutat în acest meci în Champions League.

Următorul meci al Stelei va avea loc pe 26 noiembrie, cu Schalke, la Bucureşti.



FC Basel - Steaua Bucureşti 1-1 (0-1)

Au marcat: Giovanni Sio (90+1), respectiv Federico Piovaccari (17).

Basel, St Jakob-Park

Liga Campionilor - Grupa E


Au evoluat echipele:

FC Basel: 1. Yann Sommer - 15. Kay Voser, 16. Fabian Schaer, 13. Ivan Ivanov, 34. Taulant Xhaka - 8. Serey Die, 20. Fabian Frei (21. Marcelo Díaz, 78) - 22. Mohamed Salah (7. David Degen, 84), 10. Matías Delgado (30. Giovanni Sio, 66), 14. Valentin Stocker - 9. Marco Streller (căpitan). Antrenor: Murat Yakin.

Rezerve neutilizate: 18. Germano Vailati - 4. Philipp Degen, 5. Arlind Ajeti, 33. Mohamed Elneny.

Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu - 17. Daniel Georgievski, 4. Lukasz Szukala, 6. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici - 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 5. Mihai Pintilii (8. Lucian Filip, 46) - 77. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu (7. Alexandru Chipciu, 62), 10. Cristian Tănase - 25. Federico Piovaccari (35. Pantelis Kapetanos, 76). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă - 33. Fernando Varela, 11. Andrei Prepeliţă, 22. Paul Pîrvulescu.


Arbitru: Olegário Benquerenca; arbitri asistenţi: Ricardo Santos, Rui Tavares; arbitri asistenţi adiţionali: Manuel De Sousa, Artur Dias; arbitru de rezervă: Joao Santos (toţi din Portugalia)

Delegat UEFA: Benny Jacobsen (Danemarca), observator UEFA pentru arbitri: Manuel Lopez Fernandez (Spania)

Cartonaşe galbene: Szukala (11), Piovaccari (26), Bourceanu (41), Ivanov (42), Schaer (80), Degen (86).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ