Steaua şi-a asigurat titlul de campioană a României la fotbal

| 08 mai, 2014

Steaua Bucureşti a devenit campioană naţională din punct de vedere matematic, joi seara, după ce a învins pe Universitatea Cluj cu scorul de 1-0 (1-0), pe Cluj Arena, în etapa a 31-a a Ligii I de fotbal.

Steaua are un avans de zece puncte faţă de a doua clasată, Petrolul Ploieşti, şi nu mai poate pierde al 25-lea său titlu naţional.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Andrei Prepeliţă (45+2), cu capul, după un corner.

Steliştii au mai ratat ocazii uriaşe de gol prin Alex Chipciu (30, 90), Iasmin latovlevici (60) şi Claudiu Keşeru (85), în situaţii de unu la unu cu portarul, în timp ce Adrian Borza (67) a irosit şansa egalării, faţă în faţă cu Ciprian Tătăruşanu.

Un moment neplăcut a avut loc în min. 71, când un suporter al echipei clujene a pătruns pe teren şi a încercat să-l lovească pe stelistul Fernando Varela, care se pregătea să execute o aruncare de la margine, dar a alunecat. El a fost reţinut imediat de forţele de ordine.

Steaua are patru victorii consecutive după eşecul cu FC Vaslui (0-1). ''U'' a pierdut ultimele două jocuri de campionat cu acelaşi scor, 0-1.

În 94 de partide directe, Steaua a obţinut 56 de victorii, U - 17, iar 20 s-au încheiat la egalitate.

Potrivit site-ului LPF, Steaua a pierdut ultima oară în deplasare pe 26 octombrie 2012, 1-3 cu FC Braşov.

FC Universitatea Cluj - Steaua Bucureşti 0-1 (0-1), ''Cluj Arena'' - Cluj-Napoca

A marcat: Andrei Prepeliţă (45+2).

Cartonaş roşu: Ionuţ Târnăcop (U Cluj, 90+3).

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Aurel Oniţă (Constanţa), Octavian Şovre (Oradea); arbitri asistenţi adiţionali: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), Florin Andrei (Târgu Mureş); arbitru de rezervă: Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ