UPDATE Gigi Becali nu va fi eliberat, dar nici nu i se va da spor de pedeapsă

| 26 noi, 2013

Instanţa a respins atât recursul lui Gigi Becali, care ceruse să fie eliberat din închisoare, cât şi recursul procurorilor, care doreau un spor de un an pedeapsă.

Curtea de Apel a dezbătut, astăzi, recursul în cazul contopirii pedepselor primite de Gigi Becali în dosarele 'Valiza', cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi cel privind sechestrarea a trei hoţi care îi furaseră o maşină.

Anterior, Tribunalul Bucureşti a decis ca la cei trei ani de închisoare cu executare să fie adăugat un spor de şase luni.

În timp ce procurorul de şedinţă a cerut ca Becali să primească un spor mai mare, respectiv un an de închisoare, Gigi Becali a solicitat contopirea pedepselor, însă cu suspendare.

Gigi Becali şi-a început discursul plângându-se de condiţiile improprii în care a fost transportat de la Penitenciarul Poarta Albă la un penitenciar din Capitală şi de aici la Curtea de Apel Bucureşti.

'Există o 'cursă' care pleacă din toate puşcăriile. Durează şapte-opt ore până ajunge de la Poarta Albă la Rahova şi Jilava. Deoarece eu trebuie să fiu 'protejat', stau într-o cuşetă de un metru pătrat ca să nu iau legătura cu ceilalţi deţinuţi. Eu am stat, că am cântat rugăciuni. Deci îmi este foarte greu', a spus Gigi Becali în sala de judecată.

La un moment dat, el a citit din psalmi şi chiar a jurat cu mâna pe o icoană, pe care a scos-o dintr-o pungă.

El consideră că a fost pedepsit destul prin faptul că a stat deja şapte luni în închisoare, cerându-le judecătorilor să îl lase să plece acasă.

'Cer să descontopiţi pedepsele, să le contopiţi din nou şi să mă puneţi sub supraveghere, dacă credeţi că este de ajuns şapte luni pentru reeducare. Poate am făcut şi greşeli. O să spun la toată ţara că dragostea nu poate fi pericol, pentru că eu sunt dragostea. Dacă eu sunt aşa mare pericol, am o cerere de susţinere a 138 de călugări de la Muntele Athos. Pentru prima dată s-a făcut recensământ la Muntele Athos pentru susţinerea mea', le-a mai spus Becali magistraţilor, subliniind că aceştia ar face 'un lucru sfânt' dacă îl lasă în libertate.

Urmează la judecătorii Curţii de Apel Bucureşti să decidă dacă menţin sporul de şase luni închisoare pentru Becali sau dacă îl măresc la un an, aşa cum au cerut procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ