STEAUA - DINAMO 5-2, în primul tur al semifinalelor Cupei României

| 27 mar, 2014

Steaua a avut o primă repriză foarte bună, mai ales în finalul acesteia, când a reuşit să înscrie de trei ori, în timp ce Dinamo a echilibrat disputa după pauză, dar nu a reuşit să reducă din diferenţă.

Iasmin Latovelvici (22), Fernando Varela (39), Alex Chipciu (43), Cristian Tănase (45+1) şi Claudiu Keşeru (76) au marcat pentru Steaua, în timp ce Ovidiu Rotariu (22) şi Valentin Lazăr (53) au punctat pentru Dinamo, într-unul din cele mai spectaculoase meciuri ale acestui an.

Dinamo a început cu mai mult tupeu şi a presat în primele minute, iar Elton a tras peste poarta lui Tătăruşanu din lovitură liberă (5). Şi Steaua a fost periculoasă, din două faze fixe, dar în primă instanţă lovitura liberă a executată de Sânmărtean a fost respinsă de Bălgrădean (12), după care stelistul a ratat de puţin ţinta (15). Elton l-a mai testat pe Tătăruşanu de la distanţă (17), dar portarul Stelei a fost la post.

Prima mare ocazie a meciului s-a consumat în min. 18 fază, când Sânmărtean a creat o fază periculoasă, iar Stanciu a trimis balonul cu capul în bara transversală.

Steaua a deschis scorul în min. 22, prin Iasmin Latovlevici, care a profitat de marcajul larg al lui Rus şi l-a învins pe Bălgrădean cu un şut la colţul scurt: 1-0.

Dinamo a egalat peste doar zece minute (32), când Lazăr a centrat în careu, apărarea Stelei nu a reuşit să respingă mingea, iar Rotariu a împins-o în plasă: 1-1.

Finalul primei reprize a aparţinut în totalitate Stelei, care a mai punctat de trei ori. Fernando Varela a adus Steaua în avantaj în minutul 39, cu o execuţie spectaculoasă din careu: 2-1. Alex Chipciu a majorat diferenţa, cu un şut de la circa 25 de metri (43), iar Cristian Tănase a dus scorul la 4-1 (45+1), după un contraatac purtat de Adrian Popa I.

Dinamo a reuşit să reducă din handicap în debutul părţii secunde, prin Valentin Lazăr, care a şutat din marginea careului: 4-2 (53).

Keşeru, cel care a salvat Steaua de la înfrângere în partida de campionat, la începutul lunii, s-a remarcat prin două acţiuni, dar la prima a tras peste poartă (62), iar la a doua a fost blocat de portarul Bălgrădean (65). În cele din urmă, Keşeru a reuşit să înscrie în min. 76, după o pasă venită de la Piovaccari: 5-2. La un minut după gol, Keşeru a fost din nou în faţa golului, dar a fost blocat de Bălgrădean.

Dinamo a încercat să reacţioneze, dar Bilinski (82) a trimis un şut paralel cu poarta, iar Tătăruşanu a fost la post la un şut de la distanţă (86).

Steaua a avut o primă repriză foarte bună, mai ales în finalul acesteia, când a reuşit să înscrie de trei ori, în timp ce Dinamo a echilibrat disputa după pauză, dar nu a reuşit să reducă din diferenţă.

Înaintea partidei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist dinamovist Augustin Deleanu, decedat joi, la vârsta de 69 de ani. Cele două echipe au impresionat din nou prin coregrafiile galeriilor, care au făcut din nou ''exces'' de bannere, torţe şi petarde.

Manşa a doua va avea loc tot pe Arena Naţională, în data de 17 aprilie.

Steaua Bucureşti - Dinamo Bucureşti 5-2 (4-1)

Au marcat: Iasmin Latovelvici (22), Fernando Varela (39), Alex Chipciu (43), Cristian Tănase (45+1), Claudiu Keşeru (76), respectiv Ovidiu Rotariu (22), Valentin Lazăr (53).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ